Alva, min lilla sjukling

Ja, idag är hon inte kaxig lilla loppan. Vi klev upp imorse, gjorde frukost och skulle göra oss klara för att åka till Mailn. Så ska jag klä på Alva och hon är varm som en kamin. Så.. ändrade planer, idag blir det vab... Längtar till man kan jobba en hel månad och någon gång få en hel månadslön. 
Men så är det ju när man har smått och jag vet att småbarnsåren går snabbt. Alldeles för snabbt tom 
Vi tog oss iaf till affären och handlade middagsmat. Men när vi kom hem var hon tokslut 💕 Älsklingen💕

Passade på att "lufta" Shiela idag när det var varmt, gott och soligt ute. Hon njöt i fulla drag.

Till middag idag åt vi färskpotatis m. Smör, grillad kycklingfilé, ratatoille, sallad och bea på altanen. Lyx ✨

Trots att hon sovit endel idag, så somnade lillhjärtat snabbt när jag nattade henne för kvällen. 

Blir hemma med Alva imorgon med. Håller tummarna att hon mår bättre när hon vaknar igen. ✊🏻✊🏻

Fyndat idag och bara fem dagar kvar 🤗

Idag på lunchrasten såg jag en annons ute på Facebook på en weber gasolgrill. Då vår håller på att brytas ner i molekyler skrev jag att vi var intresserade. Så innan middagen var jag och Andreas dit. Den var riktigt fräsch och jag är så glad att vi nu har en fungerande gasolgrill igen. 
Dock fick vi inte in den i bilen då den var för stor för det, så jag drog hem den genom Brunna. Man kan säga att grannsamverkan fungerar nog ganska bra. Många boende kom ut och tittade misstänksamt efter mig. 😝 Så för 500kr har vi nu en fantastiskt fin gasolgrill. Ibland ska man ha tur. Om ni någongång läser här, vill jag bara säga tack snälla Helena och Anders.

Efter middag och en kaffe gav jag mig ut på en löprunda medan Andreas nattade Alva. Det här blir en lugn träningsvecka. Idag blev det 4 st. 200meter/45 sek. Intervaller X2 samt upp- och nedjogg. Tänk att det nu bara är fem dagar kvar till marathon. Det kändes bra avlägset när man i vintras sprang i kyla och snö, men nu är det nära. 🤗

Snart blir det sängen, så kanske man kan vara lite piggare imorgon när klockan ringer. 

💕morsdag💕

Idag är det morsdag och det hat vi firat hela dagen. Började med min mamma. Hon var på torpet, så då åkte jag och Alva dit när vi kom hem från Örebro. Hon bjöd på en god rabarberkaka med jordgubbar och vaniljsås 😜 Mmm
❤️Älskar dig mamma ❤️ Tänk om alla mammor var som du, då skulle det bara finnas trygga barn i världen. 

Jag hann och städa lite innan Andreas och Tim kom hem, vilket behövdes 😉 Därefter åkte vi till Berit och uppvaktade henne på morsdag ❤️ Bästa svärmor. 
(Vet inte varför jag missade knäppa några foton där 🙃 men jag fotade den här viljestarka jordgubbsplantan vid deras rabatt, den har hittat sin egen väg 😊) 

Därefter direkt vidare till Enköping, där jag blev uppvaktad på morsdag med  middag, blomma och choklad hos Isabelle och William. Tusen, tusen tack för det 💕💕💕💕💕 Det var både gott o trevligt, men framförallt väldigt roligt att få träffa Eva, Williams mamma och Linn hans syster. 








Så kör vi ny arbetsvecka! Nu bara sex dagar kvar till Stockholm Marathon 😁

Handboll, bad och hotellövernattning

Mina helger brukar alltid börja med ledig fredag. Men i fredags jobbade jag eftersom vi hade utvärderingsdagar. Vi avslutade fredagen med en "sommarmiddag". Jag blev inte kvar särskilt sent dels var jag väldigt trött efter två intensiva dagar och dels skulle jag hem och packa inför helgen. Men hur som helst var det både gott och trevligt. Innan middagen var det en dansuppvisning med Zamba, där vi även fick prova på. Det var riktigt roligt. 

Tidigt i lördags morse gav vi oss av mot Hallsberg. (Jag, Alva och Tim) Andreas jobbade och fick komma senare. Tim spelade Järnvägencup och vi åkte med. Jag o Alva såg första matchen som de också vann 👏👏🎉👏👏




När första matchen var slut åkte jag o Alva till Gustavsviksbadet. Där var vi hela dagen. Vi badade fem och en halvtimme, med enbart en paus för lunch. Då ville hon ändå inte åka därifrån lilla fröken, utan ville bada mer. Men hon var tvärtrött, somnade så snart jag satte henne i bilen 💕. 

Vi åkte tillbaka till Hallsberg och hämtade Tim. Då hann vi se halva sista matchen för dagen, vilken de förlorade. Därefter till Scandic Grand hotel. Andreas kom dit strax före oss. Middagen åt vi på hotellet. Ganska mysigt att bara kunna gå upp på rummet efter maten. 

En liten stund orkade vi vara vakna på rummet innan vi somnade. Då vi bokade rummet sent och allt annat var fullbokat blev det en svit för natten. Men det var ganska skönt att ha en soffa som vi kunde sitta i med barnen och se lite på teve innan sängen hojtade. Tim och Alva hann också med de "obligatoriska" badet när man sover på hotell. 





Idag rullade jag och Alva hemåt efter frukosten, medan Andreas och Tim åkte till dag 2 på cupen. 😃

Familjedaghemmensdag

Idag har vi haft utvärderingsdag1 av 2 på jobbet. Startade dagen med en föreläsning i ergonomi. Den var bra och gav mig endel tankeställare. 
Fick kompa 14:30 för att åka och fira familjedaghemmens dag med Alva. 

Det bjöds på fika, tipspromenad och vernissage. Fantastiskt ordnat som vanligt. Att få se lyckan i Alvas ögon både under tipspromenaden och även när hon visade upp sina alster får mitt hjärta att slå frivolter. Vi är så lyckligt lottade som har så fina dagmammor till Alva. 










Imorgon är det fredag och då brukar jag vara ledig, men imorgon jobbar jag. Då kör vi Utvärderingsdag 2. 
Alva får vara hos Malin på dan och sedan hämtar My, då både jag och Andreas jobbar till senare imorgon. 
När My för någon vecka sedan svarade att hon kunde hjälpa oss ta Alva imorgon, blev jag så glad att tårarna sprutade, lycka att ha så fina vänner ✨

Varmt igår, men kallt idag

Igår hade vi ett fantastiskt sommarväder. Solen visade sig från sin allra bästa sida och det var verkligen varmt. Efter jobbet tog jag med mig Tim och Alva till torpet. Tim hade Disa, en kompis med sig och båda tog årets första dopp. 
Det märktes på barnen att de har längtat till torpet och till värmen. De njöt verkligen av att vara där, jag fick knappt hem dem. 







Idag däremot har det varit allt annat än varmt. På jobbet fick man klä på sig ordentligt när vi gick ut, för att inte frysa.  Sedan hotar det med än värre väder till imorgon, vilket är jättetråkigt då Alvas dagmammor firar familjedaghemmens dag. Hoppas, hoppas det inte ösregnar bara. ✊🏻
Efter att Alva somnat idag gav jag mig ut på en löprunda. Sprang ner till IP och där sprang jag lite intervaller. 4st 200m./45s. X3 sedan hem igen. Blev en skön mil, med nu endast 10 😁 dagar kvar till marathon. 




Vårruset

Jobbade klart, hämtade Alva, bytte om och åt middag.💦 Därefter satte vi oss i bilen och åkte in mot vårruset. 


Massor med bilköer var det, så jag blev orolig att vi inte skulle hinna. Men vi hann. Andreas oh Alva var med ✨lycka✨. Jag hade inte jättehöga förväntningar på loppet i sig, men tyckte det skulle vara kul att springa ett kortdistanslopp. 
Måste säga att det var riktigt trevlig. Trots att jag en längre tid tränat långdistanslöpning, tränat på att få ner pulsen för att klara springa längre, så klarade jag endå av att trycka på lite grann. 
Så fantastiskt väder, glada människor och en tid som jag faktiskt får vara nöjd med gjorde att det var riktigt trevligt! ☀️❤️🏃

Började nysa något galet efter loppet och nyser massor fortfarande. Skumt, undrar om det är allergiskt eller något annat. Bara jag inte åker på något nu. 

Firat födelsedagar och varning för otrevlig blånagel 😝

Idag var vi bjudna till Helena och Tommy för att fira tre av fyra födelsedagar. Jag, Tim och Alva var dit och åt tårta o gratta Tommy, Helena och Tindra. Andreas och Christopher brukar hålla sig därifrån under pollensäsong, blir för mycket när det både är pollen och hundhår. Blir ju lite av den varan med tre stora hundar 😉.





Efter vi varit där planerade jag veckans middagar, skrev inköpslista och åkte till Coop. Känns skönt när man vet vad man ska äta under kommande vecka och allt är inhandlat. 
Till middag idag blev det tacos. 
Efter att Alva kommit i säng tog jag en PW med Hanna i spåret, som avslutades med en kaffe ihop med My. 😊
Från det ena till det helt andra. Fortsätt inte längre om du är "kräsmagad"
.
.
När jag sprang WomensHealth Halvmarathon i april, fick jag en blåsa under ena nageln. Idag ömmar den rejält efter gårdagens långpass. Hoppas den tänker sitta kvar några veckor till, så den inte lossnar lagom till marathon 😱 men man kan lugnt påstå att den är "färgfull"

Imorgon ska jag springa vårruset. Spännande att se hur det går. Nu när man tränar inför marathon, handlar det så mycket om att springa i ett tempo med lägre puls, så man orkar längre. Springa bara fem km gör jag nästan aldrig. Men det ska bli kul. 🏃❤️
Men först en arbetsdag att klara av så nu säger jag tack och god natt 💤

Kungskalaset och distansrekord

Idag gick Kungskalaset av stapeln i centrum. Vi har aldrig varit dit tidigare, men bestämde oss för ett besök där idag. Fantastiskt ordnat 🎉 Alva gjorde en Kungakrona, målade, kastade handboll, provade amerikansk fotboll mm Tim hängde med oss en stund, men stannade sedan kvar med sina kompisar, åt pizza på pizzerian och tog bussen hem 💕. 








Efter Kungskalaset stod ett långpass på schemat för mig, men nu räcker inte vätskebältet till längre, så innan vi åkte hem, blev det en tur till Barkarby för att inhandla en vätskeryggsäck.

Blev distansrekord idag med 29 km. Sjukt jobbigt. Svårt att förstå hur jag ska kunna springa 13 km till på Stockholm marathon om två veckor, men jag ska göra allt jag kan för att ta mig runt. 
Öm i fötterna och ont i lår o vader, klarade jag iaf 29 km med hjälp av pannbenet. 

Vi var bjudna till Tina o Jonas på middag idag. Jag förvarnade om att jag skulle komma lite senare. Satsade på 17:30. 
Andreas gick tidigare. När jag var hemma igen 16:50 tyckte jag det var lugnt, att jag skulle hinna duscha och ta mig dit i tid. Men min kropp sa ifrån efter långpasset, mådde illa, kände mig yrslig och var allmänt klen. Så jag kom bra mycket senare. Fick ändå en fantastiskt god middag. Tack för det 💕 
Kameran glömde jag helt av under kvällen (var väl för slut), men fick en på Alva iaf när vi är på G hem. 😉

Nu ska jag sova och vila mina Tuuunga ben. Imorgon ska vi gratta Tommy, Helena och Tindra. 🎉

Förskolansdag på jobbet och mer löpning

Idag firade vi Förskolansdag på jobbet. En rolig dag som snabbt susade förbi. Men det var verkligen kul, vi har så duktiga barn som jag tycker så mycket om och till eftermiddagen kryllade det av föräldrar på gården. Verkligen roligt att se så många engagerade föräldrar. Jag måste säga att idag kändes det i hela kroppen att jag tycker om mitt jobb. 💕

Efter middagen som bestod av en kycklinggryta med kraschade potatisar. Och efter mys med Alva en stund innan hon skulle i säng så gav jag mig ut i löparspåret. Idag blev det spåret i gröna dalen samt livgardet. Jag tycker verkligen inte om att springa den rundan då det är så fruktansvärt kuperat. Men det är bra träning och idag behövde jag slipa på löptekniken eftersom jag fick ont i knät i tisdags. Nio km blev det och idag kändes knät bra, hoppas, hoppas det inte blir något mer. 


Nu har jag och Alva tagit helg, så imorgon är planen att vi ska till Mall of Scandinavia tillsammans med Charlotte. 

Tränat äntligen och bokat hotellrum 😊

Har haft ont i halsen i två hela veckor och därför inte kunnat träna alls. Galet fel i tiden, när marathon närmar sig i rasande fart. 
Men i måndags vaknade jag iaf och mådde bra, så då fick måndagskväll bestå av ett pass bodypump. Och därefter igår (tisdag) blev det löpning direkt efter jobbet. Tanken var ett långpass då Tim skulle cykla med vätska, men han fick punka på cykeln så jag sprang en mil "bara" men fick sakta ner ordentligt, då jag fick ont i knät efter 8km INTE bra 😡 Jag villverkligen klara av marathon, men jag vill göra det utan att bli skadad. 
Nästa helg väntar Järnvägen cup i Hallsberg. Då blir det handboll hela helgen. Då vi inte hade bokat hotellrum tidigare fanns det inte mycket kvar att välja på nu, så vi fick boka juniorsviten till Tims stora glädje. 😎

Imorgon väntas sista jobbpasset för veckan och därefter förhoppningsvis en löprunda. 🏃

Pensionsspar, som jag trodde var det tråkigaste som fanns

Idag har vi äntligen tagit tag i en "surdeg" som jag tänkt ta tag i sedan januari FÖRRA året. Både jag och Andreas har nämligen sparat i ett traditionellt pensionsspar i ganska många år, förra året bestämde vi oss för att byta det sparandet till något mer förmånligt. Men vi har båda tyckt det varit både svårt och tråååkigt. För att inte tala om det där orange kuvertet man får ibland.


Men så för en liten tid sedan inträffade det som var början till att vi äntligen fick tummen ur. Handelsbanken hörde av sig och frågade om vi var intresserade av att komma på en informationsträff i just pensionssparande. Ja, ja tänkte vi, det är väl lika bra. Och där började faktiskt endel frågetecken rätas ut. Fortfarande svårt, men kanske började jag greppa. 
Vi gav Handelsbanken fullmakter att försöka få reda på vilka olika pensionspengar vi har. Och idag var vi dit igen.
Och nu ska jag säga det jag ALDRIG trodde jag skulle säga. Jag börjar förstå hur det fungerar och jag tror på riktigt jag kommer tycka det är roligt att ha koll. 
Just nu går en reklamfilm på teve som visar hur tråkigt det är att få information om pensionssparandet som Swedbank ligger bakom. Och jag måste säga att den bilden stämmer INTE in på Hamdelsbanken. De har lyckats först få mig att förstå, sedan få mig att öka pensionssparandet och de har lyckats få mig tycka att det här verkar roligt, något jag vill lära mig mer om.
Vi blev tom bjudna på en god kopp kaffe med en pensionspyramid på toppen. Det kallar jag service och omtanke.

Tack bästa Alfons på Handelsbanken i Kungsängen för att du lyckats med det jag trodde var omöjligt. 

Saknad ❤️

Imorse vid nio tiden gav sig Andreas iväg norröver och kommer vara borta till torsdag. När han åker iväg så här så saknar jag honom redan innan han åker. 
Så även idag 💕
Här hemma hat vi iaf kunnat gotta oss i sol och sommarvärme ☀️ 
Alva och jag har haft picknick på baksidan, spelat spel i gräset, gått en promenad med dockan i vagnen, fikat hos farmor o farfar, lekt o gungat på gården m.m.  Så dagen har flutit på 💕






Imorgon börjar en ny vecka och även om jag inte mår bra än, så blir det jobb, bara hoppas det inte blir värre, så ska det inte vara några problem. 

Känts lite som söndag

Imorgon åker Andreas till Skellefteå. Han blir borta under veckan på en liten "Norrlandsturné". Eftersom han behöver åka ganska tidigt imorgon så har dagen idag känts lite som söndag. Och i vanlig ordning när han ska iväg så har jag lite ågren, tycker inte alls om när han åker  iväg, jag funkar liksom bäst när han är hemma och det är VI.
Hur som helst har jag haft en fantastisk dag idag. Isabelle och William var hem på dan, solen har återigen visat sig från sin bästa sida och jag o Alva har varit på torpet. Alva ville bada, gick bestämt ner till vatten och tog av sig kläderna, men vände upp lika snabbt igen och deklarerade att det var för kallt 💕



God, grillad middag ute på altanen idag igen och det bästa av allt. Trevligt besök av både My och Hanna ikväll. Vi satt och surrade fram till tolv på altanen, älskart 😃



Blev filmkväll

Blev att vi kröp upp i soffan tillsammans och såg get ready for Ricki
Utan några som helst förväntningar var det en riktigt bra film tycker jag. Väl värd att se.
Något som är bra skumt... Igårkväll fick jag så fruktansvärt ont i halsen att jag inte ville svälja. Sedan har jag knappt alls haft ont i halsen idag, men så nu ikväll igen... En taggtråd som letat sig ner i halsen och det gör så ont att svälja. Suck 😟 Jag vill bli frisk nu, så jag kan börja träna igen. 


Ganska tråkig?

Ibland får man inse att man kanske är ganska tråkig. Idag är en sådan dag, när jag känner att jag varit sugen på att umgås lite, men vänner man försöker få tag i inte hör av sig tillbaka. 😝
Ja, ja blir till att umgås med det bästa som finns.
Min man 💕
Vi har iaf haft en lugn och skön dag i solen. Jag har rensat ogräs och rabatt. Andreas har varit på tippen flera gånger och målat vitt i Alvas rum. Imorgon ska det målad rosa. 




Middagen kunde vi äta på altanen idag igen lyx! 
Blev grillad rostbiff (Sirlion Steak), potatisgratäng, grillade majskolvar, bea, pepparsås, sallad m pinjenötter och ett gott vin till
Mums säger jag 😜



Kristi Himmelsfärds dag

Röd dag idag, vilket betyder att hela familjen är ledig. Vilket var tur efter den här natten... Jag har inte fått mycket sömn då jag mest hostat och haft jobbigt att andas. Fick iaf några timmars sömn på morgonkvisten. 
Då jag inte mår något vidare, har jag tagit det lugnt. Vi tog en tur till Coop och handlade middag tillsammans och så gick vi till Berit och Rolf där vi drack kaffe i solen. Annars har jag inte gjort särskilt många knop idag. Andreas har iaf spacklat Alvas rum för att måla imorgon och Solen har iaf visat sig från sin bästa sida idag ☀️ Vilket är skönt 😃

Innan middagen skålade vi i lite Champange 💕


Just det 😉 Andreas har snyggat till altanerna idag med, så middagen åt vi ute. Det är verkligen något speciellt när man kan äta middag ute för första gången på året. 

Tims kompis Hugo sover över här inatt. Innan läggdags såg vi en film tillsammans med killarna. En underbar jävla jul (i det fina vädret 😝)

Nu ska vi försöka sova, hoppas på lite mer sömn inatt, men just nu känns det som om jag svalt taggtråd. 😒 Orkar inte... Vill må bra 



Sjuk 😪

Blir lätt trött på min kropp ibland, varför kan den inte klara en liten förkylning. Men det är klart, nu är jag både förkyld samt att det är en pollenexplosion ute, så då kommer astman som ett brev på posten. Jobbade idag, men efter lunch fick jag inse att det inte gick längre. Blir andfådd så fort jag rör mig. Tappat rösten, hostar, snorar att rosslar i luftrören. Gick hem o la mig och blir hemma imorgon med, men hoppas att jag ska orka röra mig lite. 
Tycker verkligen det är skitjobbigt att inte få ordentligt med syre, blir trött o snurrig i huvudet. 

Ute visar sig iaf vädret från sin allra bästa sida, jag satt en liten kort stund på gården med Alva, håller tummarna att jag ska kunna njuta av solen snart. 



Söndag med Enköpingsbesök och löpning

Vi tog en skön sovmorgon i morse och satt länge vid frukosten, därefter gjorde vi oss iordning för en tripp till Isabelle o William. Fick med oss hela familjen. 
Christopher blev avis på lägenheten och ville också flytta hemifrån 😁 men det hoppas jag dröjer. Andreas hjälpte till med ett skåp som skulle upp på väggen o lite fix. De har verkligen fått underbart fint 💕

På hemväg stannade vi till på Max för en tidig middag samt en kaffe hos Berit o Rolf. 
Jag velade fram och tillbaka om jag skulle ge mig ut och springa, då jag är hes. Men bestämde mig för att prova då jag faktiskt inte alls har ont i halsen utan bara hes och det gick faktiskt riktigt bra. Sprang 23 km i ett skönt lugnt tempo och hade Tim med på cykel med extra vätska 💕 Tack snälla Tim för det 💕 
Så den här veckan är jag nöjd med träningen.  💪🏻 Fått ihop tre pass löpning,  9km med korta intervaller, 10km med långa intervaller och idag ett långpass på 23 km. Även ett styrkepass med PT och ett pass bodypump 💪🏻
Nu är det BARA fem veckor kvar till Stockholm Marathon 😁

Innan duschen åt vi lite varma smörgåsar tillsammans och efter duschen blev det bums i säng. Kommer ha en grym träningsvärk i benen imorgon känner jag. 😝

Valborg

Startade Valborg med ett pass bodypump. Fick sällskap av Tina 😃

Passade på att handla inför kvällen när vi endå var i Barkarby. Var även in på önska och köpte ny diskmedelsdispenser, då Isabelle tog med sin som jag haft i köket ett tag. 

Under dagen passade jag på och vara ute med Alva en stund då vädret visade sig från sin bättre sida idag. 

Vid middagstid, kom Tina, Jonas och Lovisa över. Vi lagade som vanligt en fantastiskt god middag tillsammans. Åt gott, spelade lite spel, grillade marshmallows och hade en trevlig kväll.
Någon brasa däremot blev det inte, vi bytte ut den mot grillen 😉







Imorgon var planen att vi skulle ta oss till Enköping och att jag senare på eftermiddagen skulle ge mig ut på ett långpass, men nu får jag se hur det blir då jag håller på att tappa rösten. Hoppas på något snabbt övergående och att jag klarar mig från att få ont i halsen. 🍀