Dopförberedelser

Idag klockan 14.00 ska Alva döpas. Igår stod vi i köket och bakade hela dagen, vi gjorde då två satser bullar, en sats mjölkfria bullar, två äppelkakor, whoopisar, cakepops samt en sockerkaka. Nu är det dags att kliva upp  för att förbereda dagen. Det ska dukas och handlas lite. Här kommer lite foton från gårdagen. 




På kvällen kom sedan Hanna och My över. Alvas blivande faddrar. 

3 månaders vaccin

Idag fick Alva tre månaders vaccinet. Från början skulle hon få det förra veckan, men då var hon genomförkyld, så blev idag istället. Första sprutan gick bra. Efter andra var hon otröstlig en stund. Hon har ändå mått ganska bra hittills. Varit lite ledsen och orolig men det blev bättre med Alvedon. Ingen feber, hoppas hon klarar sig. Även om jag självklart tycker att det bästa jag kan göra för henne är att se till att hon får vaccinet, så känner jag mig ändå elak när jag håller om henne när hon ska få sprutorna. 


Alvedon och sjalen har varit underlättande idag. 

Vände sig från mage till rygg

Igår när Alva låg i babygymmet vände hon Sig för första gången från mage till rygg. Trodde det bara var en tillfällighet, men idag har hon gjort det flera gånger 😊 Kanske tråkigt att läsa, men jag älskar varje ny sak som händer. 
Här hsr hon precis vänt sig om för allra första gången ❤️

Idag har vi samlat ihop alla nappar vi hittade och kokat dem. Sessan är ju förkyld och har varit det ett tag. Så det blir till att koka napparna lite oftare nu ett tag. 



Vackert väder

Idag har det varit ett fantastiskt väder så vi har passat på att vara ute endel. Först blev det en tur till Coop, sedan gick jag och Marie en tur runt Gröna Dalen. Jag hade tänkt att städa och fixa idag, men istället blev det kvalitetstid med promenad, friskluft, trevligt sällskap och kaffe. Helt klart svårslaget. 



Lax med röd curry och ris

Vi som nästan aldrig äter fisk. Idag var tredje veckan som det serverades fisk en dag. 😊 
Tim och Isabelle uppskattade dessvärre inte maten. Men Christopher som inte brukar uppskatta lax, han åt med god aptit och Andreas tyckte det var gott. Framför allt gick det snabbt och enkelt och jag själv uppskattade den. 

Lägg laxfileerna i en ugnsfast form, tryck ner färsk broccoli och salta med flingsalt. Blanda sedan ihop 400ml cocosmjölk, med 2msk röd currypasta, som du häller över fisken. 
Därefter in i ugnen 200 grader i 15-20 minuter. Servera ihop med Jasminris. 


Farsdag


Som alla vet har det varit farsdag idag. Därför åkte vi till Enköping för att uppvakta pappa. Egentligen borde det kanske inte behöva finnas en speciell dag för att visa uppskattning för alla pappor (respektive mammor på morsdag). Men nu när det ändå gör det tycker jag det är bra att ta tillfället i akt att verkligen visa sin uppskattning, vilket man så lätt glömmer bort i livets pussel. 
Köpte trisslotter till min pappa, som jag verkligen hoppas han vinner STORA pengar på, vilket han verkligen vore värd då han snart går i pension. Tänk att få börja pensionen med att vinna en massa pengar. ❤️❤️ Jag älskar min pappa och jag vet att jag är dålig på att visa det. Men jag hoppas han vet det. Min pappa är en stark människa, som man får hjälp av när man behöver. Jag minns när jag var barn och jag och pappa var ute och gick. Jag var mörkrädd, då berättade pappa att jag alls inte skulle vara rädd, för han var världsmästare. Tror inte han sa i vad, men efter det sa jag till alla att min pappa var världsmästare. Tror ingen trodde mig. Men han är världsmästare, på att vara min pappa!! Älskar dig pappa! ❤️❤️
"Fikabild" från Enköping. 💖

Här skrapar Andreas pappa sina lotter, för självklart ska han också uppvaktas idag. Han betyder också massor för oss alla, men mer om det blir det en annan dag. 😊

Som ni ser har våra barn också uppvaktat sin pappa! ❤️❤️❤️


❤️❤️❤️Pappa, Andreas och Rolf Tre personer som betyder mycket för mig❤️❤️❤️

Dop om en vecka

Nästa söndag den 17/11 ska Alva döpas i Västra Ryds Kyrka. 
Hon kommer att döpas i samma klänning som syskonen hade. Den klänningen är även jag döpt i och jag hoppas att även barnbarnen en dag får döpas i den ❤️❤️❤️ 
Här är klänningen! Senast var det Gabriel (min kusins barn) som döptes i den, därför är den blå nu, men fickorna har döpts i rosa. Så nästa söndag är den rosa igen. 


Grattis Emelie 20 år!!!

Idag har vi varit och gratulerat Emelie som fyller 20 år idag!
Det är helt magiskt, svårt att förstå att det är 20 år sedan hon föddes. 
Jag var gravid med Isabelle och gick på jobbet och kunde inte alls fokusera på arbetet den här dagen, för jag gick bara och väntade på samtalet att allt skulle vara klart, hoppades att det skulle gå bra. ❤️
En otroligt fin tjej! Mina barns kusin! Omtänksam och fantastiskt duktig i köket! Idag blev hon som sagt 20 år! Hipp hipp Hurra hurra hurra... 
De här fina smörgåstårtorna och annat gott bjöds det på! 
Tack och hoppas du får en fortsatt trevlig födelsedag. ❤️

Barnmatstol

Nu har jag letat och funderat på barnmatstol. Det börjar bli dags för det här nu. Kommit fram till att jag gillar den här bäst


Tripp trapp stolen ihop med dyna och insats. Den känns stabilast och växer med barnet. Den skulle hon kunna ha länge. 
Men nu är frågan?
Ca 2500kr skulle det kosta! 
Är det värt att lägga de pengarna nu när det snart är jul och vi plockar ut så lite föräldrarpenning? 

Vi skulle bara kolla tempen...

Tyckte att lilla Sessan kändes varm och tänkte bara kolla tempen... Så här gick det 
Tvärs över hela tvättstugan. 
Så nu kör vi sanering. 
Badet är klart, nu måste jag ta itu med tvättstugan. 😝 
Hon hade iaf inte feber. 😊

Hundpromenad och Besök i Enköping

Dagarna går fort och man hinner knappt med något om dagarna. 
Imorse var jag sugen på en promenad, då jag inte fick med mig något promenadsällskap ringde jag Helena och lyckades då få med mig de här två polarna. 
Vera och Tess, de följde gärna med och visste direkt hur man skulle gå för att inte bli överkörda av vagnen. Man kunde nästan tro att de alltid gått bredvid en barnvagn. 

Hemma igen hann vi bara ge Alva lite mat innan Tim kom hem. 
Så bar det av mot Enköping. Där hälsade vi på Charlotte och hann även träffa barnen, Patrik och mormor som kom förbi. En trevlig utflykt, sådana måste jag passa på att göra oftare. 

Här hamnade Tim och Alva när vi kom hem, på golvet bredvid varandra och roade sig med varsin spännande aktivitet ❤️

Kryar på Alva och handboll

Idag har vi mest varit hemma och kryat på Alva. Hon skulle få 3 månaders vaccinet idag, men det blev uppskjutet till nästa vecka så hon får bli frisk. Vi tog en promenad mitt på dagen när solen sken, Alva somnade i vagnen så jag slank in hos Berit & Rolf på en kaffe. ☕️ 

Efter middagen idag skjutsade jag Tim och hans kompis till handbollsträningen. Det var roligt att sitta och titta på träningen. Det syns verkligen på Tim hur roligt han tycker att det är. Hela han skiner. Och det är så roligt att se deras engagerade tränare, blir glad i hela kroppen att dom finns och ställer upp för våra barn som vill spela. När jag suttit i hallen i timma var jag tvungen att åka hem till Alva, har aldrig varit ifrån henne så länge. Hemma gick allt bra med pappa sin, så jag "tankade" lite "Alvamys" och åkte sedan tillbaka till hallen. 😊




Mat vecka 45

Alva har varit förkyld idag, så jag har inte fått så mycket gjort. Men knåpade iaf ihop nästa veckas matlista. Så här "spännande" blev den:
Har även fått handlat maten för nästa vecka, skönt.
Imorgon är det tänkt att Sessan ska gå sin tre-månaders spruta, men den får vi troligtvis skjuta på tills hon mår bättre. 

Första förkylningen

Idag vaknade Alva upp med hosta och snuva. Stackars lilla tjejen, det är verkligen inte lätt att vara så liten och förkyld. 



Ny header etc

Jag är verkligen helt ny på det här med att blogga 😊
Skriva dagbok... De vet jag hur man gör, de har jag ägnat mig åt nästan varje kväll sedan jag var 10 år. Då tar min sin dagbok och en penna, så skriver man. Men det här  de är något helt annat. De jag skriver blir roligare att läsa när jag kan lägga in foton. Men sedan ville jag ha en snyggare design och header ( har jag lärt mig nu att de heter).
Nu blev det svårare! Men som tur var har jag min älskade dotter Isabelle som kunde hjälpa mig. TACK för hjälpen hjärtat mitt!!! 

Onlyisabellee.blogg.se 
Där håller hon till, när hon inte måste hjälpa sin mor här 😜



Hemma från gravarna

Här kommer lite bilder från gravarna vi besökte idag. 
Minneslunden i Mariefred, där vi tände ljus för Harry och Märta (Andreas farmor och farfar). Vi åkte även förbi Nyponvägen där de bodde och det var sig likt. 
Farmor och farfars grav. ❤️❤️❤️❤️
Breakade för lite lunch i Hallunda. 
Avslutade vår runda på Silverdalskyrka
i Sollentuna hos Solveig. 
Längst ner till vänster på fotot är Solveigs grav, raden bakom lite längre bort ligger min väninnas föräldrar begravda. Vi har känt varandra i många långa år, men aldrig visste jag att det låg så nära. 

Gravrunda

Än ligger vi kvar i sängen, alla utom Tim som är uppe sedan länge. 😊
Men snart är det dags att kliva upp och ge sig ut på årets gravrunda. 
Vi börjar med att åka till minnesslunden i Mariefred, där vi tänder ljus för Harry & Märta. (Andreas farmor och farfar). 

Därefter åker vi till Hallunda kyrka, till min farfar och farmors grav. Här är mycket känslor och minnen sim dyker upp. Min farfar har jag tyvärr inte jättemånga minnen ihop med, men det jag minns är som foton och filmer i mitt minne. 
Men min älskade farmor ❤️❤️❤️Hon har verkligen betytt så mycket för mig genom min uppväxt. Hon reste kommunalt flera gånger varje vecka hem till oss i Kungsängen från Hallunda där hon bodde. Och de dagar hon inte var hos oss hördes vi på telefon. Hon blev som en andra mamma. Omtänksammare människa än hon får man nog leta efter. Jag saknar henne än, fast det är många år sedan hon dog nu. ❤️❤️❤️
Därefter åker vi vidare till Sollentuna kyrka och tänder ljus för Solveig (Andreas mormor). 
Får se hur många av barnen vi får med oss idag. Isabelle vet jag vill följa med. Vet att hon tycker den här rundan vi gör varje år är viktig och betydelsefull. Tim tror jag också vill med, trots att han brukar bli åksjuk. Christopher däremot är jag osäker på om han vill med, men vi får se... 



Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Shopping till dop och glöggkväll

Idag har jag, Tim och Alva varit ut och shoppat lite till hennes dop som blir den 17/11. 
De här fina servetterna fick vi med oss hem, samt lite annat smått och gott till dopet. 
Måste även få visa de fina kläderna Sessan får på sig efter dopet.
❤️Alva, Sessan, Linnea❤️ blir hennes fullständiga namn. 

På väg hem blev Alva så ledsen i bilen. Som tur var strax utanför Andreas jobb. Så ett snabbt stopp med mat och blöjbyte, sedan var hon lycklig igen. 

Vi avslutar den här dagen i soffan framför Idol med lite glögg och pepparkakor. Tänk att doften av glöggen innefattar så många minnen. Det luktar jul och man blir harmonisk i kroppen. Idag är det endast en månad kvar till första advent 🎄 och de tycker jag är mys.