Bad och bistick

Idag har sommarvädret visat sig från sin allra bästa sida så jag, Alva och Christopher bestämde oss för att hänga på torpet idag. Tim körde Lillsjön med kompisarna o stackars Andreas jobbar. Först åkte vi o köpte lite fika och goda räksmörgåsar som vi kunde ta med oss. Det var riktigt skönt, både i luften och i vattnet. Alva o jag badade flera gånger under dagen. 
(null)

(null)

(null)

Christopher valde att inte bada, han är som pappa sin och badar allra helst utomlands, så han får väl avvakta några veckor till. Han hamnade på gräsklipparen istället och hjälpte morfar klippa gräset. 
(null)

Såklart hann Alva med lite studsmatta också. 💕
(null)

Vi var även in en sväng och tittade lite när mamma o pappa arbetade i bigården. Spännande att se när de plockade ut årets drottning för att märka henne med en liten färgprick. Sedan åkte vi hem. Kort därefter får jag ett mardrömssamtal om att mamma fått jättemånga bistick i ansiktet/huvudet och att ambulansen är på väg. Jag o Bella åkte in till sjukhuset till henne. Men tack o lov hade hon tur i oturen. Med en massa mediciner gick allt bra. Mina älskade föräldrar, ni måste vara rädda om er. 💕💕💕
(null)

  (null)
 Imorgon sägs det att det ska bli lika fint väder igen. Då hoppas vi på ytterligare en dag på stranden. 
God-Natt

Semesterdag 2

Inatt har Alva haft växtvärk och hållit både mig och Andreas vakna under stora delar av natten, så idag var det skönt att när jag väl kunde somna om tog både jag och Alva sovmorgon. 

Tax-Free katalogen kom i brevlådan idag. Nu känns semestern nära. 😃 Som vi längtar. Vi ska till Kreta två veckor, men vi byter hotell efter en vecka. 
(null)

Efter frukosten åkte jag o Alva till Elektronikhöjden och hämtade ut barnvagnen. Jag är snart redo inför starten av min verksamhet i höst, men fortfarande saknas endel. 
(null)

Imorse ringde Ines från Norrboda och berättade att jag hade en present där att hämta från ett barn med familj, så jag åkte dit och satt o pratade med Ines o Anki en stund. Jag hade fått en så fin present. Men framför allt så fina ord, det värmer verkligen då det känns tufft att lämna barnen. 
Innan vi åkte hem, åkte vi till Berit  medans Rolf var ut o handlade en stund. 
(null)

Klockan 15 var det dags för ett besök på banken. Jag fick råd gällande pensionsspar, vårdförsäkring skaffa bankgiro samt ett företagkort kopplat till. Det är mycket att tänka på när man blir egen företagare. Men det är bara spännande. 
(null)

Efter middagen kom Hanna förbi. Vi satt i solen och partade om stort o smått med ett glas rosé. 
(null)

Isabelle ringde o vi gick över till dem en stund. Poolen är numer invigd och idag tog en nöjd Alva sig ett bad i de 27 gradiga vattnet. 
(null)

Onsdag imorgon, spännande att se vad den dagen har att bjuda på. 💕

Fixarsöndag

Idag har vi haft en riktig fixardag här hemma. Handlat, fixat i tvättstugan, varit till tippen, gått en sväng till bort med insamlingen etc. 
Middagen idag bestod återigen av rester från midsommarafton, men nu är det slut på det, nu åkte det sista i soporna. 
(null)

När vi gått med insamlingen passade vi på att ta en promenad runt i Brunna. Ser då att gamla Coop parkeringen är belamrad med "asfaltsläggare" eller vad de kallas 🙈 Hoppas inte de blir kvar någon längre tid. Det brukar ju som bekant inte lämna särskilt välstädat efter sig. 
(null)

Glossyboxen som kom i brevlådan i veckan blev öppnad idag. Älskade färgen på läppstiftet och läpppennan. Bästa på länge tror jag. 
(null)

Imorgon ska Andreas upp o jobba och jag har min första riktiga semesterdag. Spännande att se vad den har att bjuda på. 😘

Midsommarafton och midsommardagen

Igår firade vi midsommarafton med ett typiskt midsommarväder. Hur kan det just på midsommar oftast växla så snabbt i vädret. Ena sekunden regn andra strålande sol från klarblå himmel. Så även i år. 
Efter att ha fixat och stökat hemma med hjälp från hela familjen åkte vi ner till midsommarstången där vi dansade, fikade och umgicks.
(null)

(null)

(null)

Hemma igen var det full rulle i köket. Vi hade knytis och det blev så mycket mat på buffébordet att allt knappt fick plats. 
(null)

(null)

Efter maten spelade vi kubb. Killarna mot tjejerna. 1-1 blev det. Emelie, barnens kusin är här från Singapore och här är en så fin bild tycker jag på Emelie o Isabelle. 
(null)

Till dessert åt vi en god marängtårta och vit chokladkräm. 
(null)

(null)

När jag jobbade min sista dag på Norrboda förskola fick jag ingredienser till AperolSpritz numer omdöpt till Ankis drink. Tror kanske det blir min nya favoritdrink. Så god!
(null)

Barnen grillade marsmellows. Det hör liksom till 😉
(null)

(null)

Tack alla inblandade för en fantastisk midsommarafton. Så lyckat! 😃💕🇸🇪
Idag - midsommardagen sov vi alla i familjen länge. T.o.m. Alva, henne fick vi väcka 10:30 
Det blev en lugn dag efter att vi städat undan från gårdagen. 
Vi var hem till Berit o Rolf på eftermiddagen. Inte alltid lätt att få tiden till att räcka till att träffas så ofta som man skulle önska, men nu har jag semester så då hoppas jag ha mer tid över. 
Middagen bestod av resten från gårdagen och därefter lite kaffe och en varsin AperolSpritz.
(null)

(null)

Nu laddar vi inför fotbollsVM. Tyskland-Sverige 👏🏻🇸🇪👏🏻👏🏻🇸🇪

Hej då Norrboda och lite midsommarförberdelser


Idag har jag arbetat min sista dag på Norrboda förskola, vilket känns vemodigt efter åtta år. Jag kommer sakna barnen och kollegorna, men jag vet att mitt nya som börjar till hösten kommer bli sååå bra. Jag fick en fantastisk fin present av de kollegor som stod mig allra närmast på Norrboda. 
(null)
Recept och ingredienser till en drink vi pratat länge om som jag velat prova. En drink som Anki drack i Venedig. 
(null)
Även mina chefer kom med fina presenter - blommor, the och thekopp.
Är det något jag vet att jag kommer sakna utöver barnen och kollegorna, så är det EMIL vår kock på Norrboda förskola. Det finns ingenting som når upp till hans mat. 
(null)

(null)
Idag bjöds det på midsommarbuffé dagen till ära, men alla dagar med hans mat är en fest. Emil, du gör Norrboda! 
När jag kom hem och hämtat Alva från Malin för sista gången innan hon slutar 😥💕. 
Så åkte jag till Hacer som hade avslutningsfika för sina barn med föräldrar, jag presenterade mig för dem för att de skulle få ett ansikte på vem jag är och få se vilka de är. Det var trevligt 😃
Hemma igen drog det igång med förberedelser inför morgondagens midsommar. 
(null)
Jag har gjort skärgårdssill och lökpaj,

(null)
Vitchoklad kräm och
(null)
Ceasarsallad samt en myntaolja och hackat vattenmelon... resten blir imorgon. 
(null)
Vi åt även en god entrecote från gårdsällskapet och drack ett gott Amarone till för att fira in semestern. 💕💕 Tommy, Helena, Isabelle och William hann också hot o bjuda på lite trevlig sällskap. 
Tack o God Natt! Ny dag imorgon


Midsommarafton på fredag

Planeringen för midsommarafton är i full gång. Från början var planen att vi inte ens skulle vara hemma, utan gå bort på midsommar. Men så blev det inte, utan nu är planerna i full gång. Tror vi blir 20 pers, så det blir fullt hus, som vanligt,  vilket är roligt. Vi kommer köra knytis i år och vi kommer ha mat så det räcker till o blir över. Jag gjorde som så i år att jag bjöd in via ett evenemang på Facebook, skrev i vad vi tänkte ha till midsommars buffén och bad gästerna fylla på. Ser fram emot så mycket gott. 
Men om man får gnälla LITE. Så vill jag ändå göra det. Vi har under en hel månads tid haft så underbart väder sol o närmare 30 grader flera dagar.
(null)
Så kommer midsommar då hotar de med 17 grader och regn. Hmmm 
Men, men vi är många, så vi kanske kan värma upp stället. 😃

Barnvagn inköpt ✔️

Nu har jag beställt vagn till mitt företag, inför starten höstterminen 2018. Det blev en Nordic Crown duett. Känns Såå bra. Den är rymlig, har fullt ligg-läge samt tål tunga lass. Ska bli roligt att prova att den lever upp till sin beskrivning.  Längtar att få starta upp. 
(null)


Lördag och kalasdag

Lördag och dags för kalas. Så bi åkte först till Barkarby för att inhandla lite födelsedagspresenter.  Sedan skulle både  Alvas kompis Nelly och barnens kusin Lovisa gratuleras. 
(null)
Här är Alva på väg till Nellys 6-års kalas. 
Vi passade på att gå förbi "svärisarna" när Alva var på kalas. 
(null)

(null)

(null)

Andreas hjälpte till att "trimma till" häcken.
(null)

Här har vi precis hämtat hem Alva från kalaset. Hon var så glad och de verkade haft roligt. Hawaii-tema med ansiktsmålning och lek. 
(null)
 Därefter gjorde vi sällskap med Isabelle och William till Lovisas 15-års kalas. 
(null)

(null)

Det bjöds på god mat, gott i glasen, trevligt sällskap och skratt. Vi blev kvar ganska sent, då tiden sprang snabbt förbi. Tack för allt. 💕

Årets pedagogiska pris i Upplands-Bro

För en tid sedan nominerade jag och Andreas Lotta (Alvas dagmamma) till kommunen för årets pedagog. Hon är verkligen så duktig och engagerad, vi  kan aldrig ha en bättre barnomsorg till Alva än hos Brunna skogstroll.  Vi blev så glada när vi fick höra att Lotta var en ev de uttagna som skulle få presentera sig och sin verksamhet för politikerna i kommunen. Jag vet att hon kämpade på med nerverna  sina, men hon gjorde det så bra. Idag fick jag ett SMS från hennes kollega Malin att Lotta fått ett överraskande besök av kommunen och fått veta att hon delade vinsten årets pedagog med en annan lärare på Bergaskolan. 
Grattis Lotta och Grattis till oss som har världens bästa barnomsorg. 
Därför känns det extra bra att starta min verksamhet i augusti, då Lotta dessutom blir min kollega. 
(null)

(null)

Annars har jag ägnat min dag idag att jobba, efter idag återstår endast åtta arbetsdagar på Norrboda förskola, det är med blandade känslor jag lämnar Norrboda. För samtidigt som jag längtar till att starta nytt i augusti så jobbar jag med kollegor jag tycker om, med barn jag kommer sakna och deras föräldrar. 
Efter middagen ägnade jag kvällen till studier.
(null)

Nu ska vi sova, ligger och lyssnar på åskan som går utanför, ganska mysigt faktiskt. 
God-Natt

Så från ingenstans kommer jag tillbaka

Helt galet vad här händer grejer, jag har kommit tillbaka till livet efter min hemska kroniska migrän som höll i sig nästan ett år. Nu med underhållande mediciner och Botox var tionde vecka håller jag mig på benen bättre o bättre.  Jag har sagt upp mig från jobbet på Norrboda förskola och jobbar nu mina två sista veckor innan jag tar semester. Därefter startar jag upp min egna verksamhet med pedagogisk omsorg. Ser fram emot det otroligt mycket. Även om jag trivs på mitt jobb idag, så är barngrupperna av idag på förskolan helt galet för stora tycker jag och det kan jag inte stå för längre känner jag. Därför ska jag nu i augusti starta pedagogisk omsorg och samarbeta med Lotta en gammal kollega till mig. Jag bara vet att det kommer bli så bra. Här en bild på när vi förbereder med hyllor i vardagsrummet för att få plats med leksaker och material inför höstens verksamhet.
(null)

Sedan tog Christopher studenten i Tisdags. Jag är verkligen stolt över honom. Han som hade det så tufft i grundskolan, började två veckor på sjömansgymnasiet innan han bytte till naturvetenskap på Fridegårdsgymnasiet. Han har verkligen kämpat och pluggat massor under dessa tre år och nu har han då tagit studenten. Galet! Det firades såklart med skål, middag, tårta och härliga vänner i tisdags. Grattis igen Christopher, du är så bra. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Så till det senaste. Igår kväll träffade vi våra härliga vänner som flyttade från gården till Norrboda förra sommaren. Vi sågs först hos My, Krister och Emma där vi blev bjudna på en god förrätt och champagne sedan fortsatte vi vidare allihop till Jonas, Denise, Klara och Lovisa för middag, vin, skratt och samtal. Tiden rusade iväg och snart var klockan ett på natten och vi tog en promenad hem till Brunna. Det måste vi snart göra om igen. 
(null)
Trötta idag, men vi tog oss i alla fall ner till torpet för ett bad. 28-29 grader har det varit idag, så ett bad var så skönt. 
(null)
Vi var även förbi Bella och William på lite korv och bröd till lunch. William har just grävt klart gripen till deras grop. Vilket jobb han gjort, verkligen slitit och i den här värmen dessutom. 
(null)
Nu ska vi gå och sova. Ny arbetsvecka imorgon och kanske ses vi här snart igen.