Fortsatt sjuk

Med värktabletter var tredje timme klarar jag mig bra. Däremot känns det direkt om jag låter det gå lite för länge mellan tabletterna. Obehagligt hur det kan bli. Jag kommer i framtiden vara livrädd för huvudvärk. Så som det varit nu vågar jag aldrig mer vara med om. 
Imorgon är det måndag. Själv är jag sjukskriven och ska kurera mig. Andreas åker till Karlstad måndag till tisdag som tur är kommer mamma hit och hjälper mig. Känns som en enorm lättnad, annars skulle det vara svårare. 
Just nu känns det som livet är på paus och jag längtar tills jag får må bra igen. 😔



En av de värsta veckorna i mitt liv

I lördags för en vecka sedan idag fick jag feber. Ingen jättehög feber, men den låg runt 38 grader trots Alvedon och det har den gjort ända sedan dess och gör än. Förutom ett undantag och det var när jag vaknade i måndags morse, då var jag feberfri, men jag mådde egentligen inte särskilt bra, gjorde ont i lungan när jag andades och kände ett obehag i huvudet och nacken. Det hade jag även gjort på söndagen, men tänkte inte så mycket på, då det gick över med Alvedon. Eftersom jag var feberfri, tog jag mig till jobbet och tänkte att allt skulle vara bra, men efter bara några timmar på jobbet fick jag lov att ge upp. Fick en huvudvärk och nackvärk från hell. Aldrig varit med om något liknande tror jag faktiskt. Åkte hem och kände snabbt hur jag blev sämre. Ringde och försökte få en tid till läkaren, men blev hänvisad till akuten. Ringde Andreas som kom hem på en gång. Gjorde så ont att jag ett tag trodde jag skulle bli tvungen att ringa ambulansen. 

När vi kom till akuten fick vi höra att det var tjockt med folk, men att jag skulle få lägga mig ner på en gång. Det var verkligen patienter överallt, men jag behövde inte vänta. Fick hjälp direkt, man tog prover, satte nål och jag fick starka smärtstillande. Läkaren ville göra en lumbalpunktion, vilket jag förstod då man misstänkte hjärnhinneinflammation. Mycket obehagligt var det då jag inte tål lokalbedövning, men det gick bra ändå. Otroligt skicklig läkare och fin personal. Proverna såg bra ut tack och lov och läkaren sa att jag fått migrän. Fick med mig starka mediciner hem och skulle komma tillbaka om det blev värre eller om det inte gick över inom några dagar. 

Sedan sov jag i stort sett bort hela veckan. Vaknade bara när medicinerna gick ur och behövde fyllas på, samt alla gånger jag kräktes av smärta. På torsdag hade jag några timmar mitt på dagen som faktiskt kändes lättare. Visserligen med medeciner i kroppen, men ändå så jag orkade med en fika med en väninna. Det fick jag igen natten till fredag när det kändes som någon stack knivar i skalpen på mig. Fruktansvärt läskigt. Så på fredag blev det ett nytt besök till Danderyd. Även om det tog längre tid idag då jag fick träffa tre läkare (bla en neurolog) fick jag otroligt bra hjälp, med smärtstillande och man gjorde en datortomografi. Andreas som skjutsade in mig till akuten åkte sedan till jobbet och var med barnen, då jag tyckte han gjorde bättre nytta där. Men när jag skulle få svar på röntgen ville jag att han skulle komma, vilket han såklart gjorde. Jag var helt säkert att man skulle säga att man hittat en tumör eller en propp eller något annat läskigt, för jag tänkte att det omöjligt kan göra så ont i huvudet om det inte är något som sitter där. Men tack och lov!! Röntgen hade sett bra ut, ingen tumör, blödning eller propp. Läkaren förklarade att huvudvärk kan vara så här att man inte med säkerhet kan veta vad det beror på, men han sa att jag har migrän i kombination med influensa och något annat som varken jag eller Andreas minns namnet på. Sedan förklarade han hur värken ibland fastnar?! Och då är svår att bryta. Därför ska jag nu äta smärtstillande var tredje timme för att försöka bryta den. Och jag kan lova att jag är groggy, men det är jag ändå tror jag efter den här fruktansvärda värken. Nu håller jag tummarna att det vänder på riktigt och att jag aldrig mer behöver vara med om något liknande. 

Här kommer en otäck blid på en sönderstucken arm. Ser ondare ut än vad det gör. 

Så måste jag visa vad jag fick av Bella förra helgen. Hon hade köpt tulpaner och vasen jag önskat mig. Älskade unge 💕💕



Anmäld till Stockholm Marathon 🤗

Nu är jag anmäld till de lopp jag tänkt springa under året. Sedan vet man aldrig vad som händer på vägen, kanske blir det fler 😝 Men det här är tanken 
30/1 Winter Run
4/6 Stockholm Marathon
13/8 Midnattsloppet
3/9 Tjejmilen 
Känns som ett spännande år. Marathon ser jag fram emot med skräckblandad förtjusning ska jag villigt erkänna. Ett lopp jag sagt till mig själv att jag vill ha sprungit någon gång i mitt liv, och nu är det verkligen hög tid. 
Tidigare under hösten har jag hela tiden sagt att jag ska springa, men då jag inte varit anmäld, har det heller inte känts lika verkligt. Men nu är både jag ochAndreas  anmälda så nu finns ingen återvändo, bara till att lägga sig i hårdträning.

Idag på lunchrasten tog jag och Mimmi en promenad till Lillsjön och upp på Lillsjötoppen. Otroligt vackert. Solen sken och snön var alldeles krispig. Den hade frusit som iskristaller. Såg nästan ut som små löv. 







Idag är det torsdag och då startar min helg. Imorgon är både jag och Alva lediga, älskart. Får se vad vi hittar på då. Kanske åker vi en sväng till jobbet då Emil bjuder på "golunch" 😜


Helgen med kalas, handboll och annat

I fredags var jag och Alva hemma och gottade oss hela dagen. Alva ville prova på att sy, så det gjorde vi, men det är inte plättlätt när man är två år. Sedan var vi på Coop och hann även med en tur till barnens farmor o farfar (bästa svärföräldrarna 💕)

Till middag blev det Sirlion Steak med rostade rotsaker, bea och Andreas pepparsås 😜


På kvällen hamnade vi i soffan framför en film, som jag inte hade några som helst förväntningar på, men den var riktigt bra faktiskt. Be wild med Reese Witherspoon 

Lördagen kom och Alva var doktor Alva hela dagen. Alla har varit sjuka mamma, pappa, syskon, nallar, dockor ingen kom undan. 😉



Tim spelade två hemmamatcher idag. De förlorade den första och vann den andra. Jag såg den andra matchen. Tim gjorde två mål, han har verkligen blivit duktig. Roligt att se hans utveckling. 

Vi åkte en sväng till Mall of Scandinavia efter matchen och köpte lite presentkort till födelsedagsjubilarerna efter matcherna. Hann även med en kaffe hos Berit och Rolf innan vi åkte hem och svidade om.
I lördagskväll var vi bjudna till familjen Lööw Åberg för att gratulera Jonas som fyllde år 27/12, Marie som fyllde år 2/1 samt deras Anthon som fyller idag 17/1.
En fantastiskt trevlig kväll hos fina vänner. Det bjöds på god mat och dryck och roliga "musiktävlingar". Vi hade en mycket trevlig kväll med många samtal och goa skratt. Imponerad blev jag också av Anthons vänner. Vilket härligt gäng, trevliga hela "bunten" och de bjuder verkligen på sig själva. 
Tack snälla att vi fick komma och fira tillsammans med er. 💕



Idag söndag har jag varit inne och fått endel tråk gjort, städat lite och tvättat. Lagat god middag som blev baconinlindad kycklingfilé med hasselbackspotatis, bea och svampsås. Jag gjorde en fantastiskt god svampsås som jag blev stolt över. 
Jag har även hunnit ut i backen och lekt i snön med Alva. Hanna och Nikki kom också ut och gjorde oss sällskap en stund. 
Jag älskar vintern nu när snön har kommit. Vi hade madrassen med oss ut som vi kunde åka båda två på, så kul. 😃









Nu är det dags att sova, ny vecka att ta itu med imorgon. Får se vad den har att erbjuda. Andreas har fått feber idag, har han fått Bellas influensa?? Tim har fått vrålont i ett knä. Går det över eller behöver han till doktorn??? Hoppas veckan blir bättre än det tyckas än så länge.
En annan viktig sak som jag glömde skriva om. Min älskade mormor fick reda på att hon hade cancer strax innan jul. I måndags opererade hon bort en 12!!! Kilos tumör. Jag vågade inte ringa och fråga hur hon mådde förrän i fredags och blev så glad och lättad att hon mår efter omständigheterna bra. ❤️❤️❤️❤️

Helgen bestod av än mer träning 💦

I lördags fick jag sällskap av Isabelle och William till gymmet. Körde passet med samma typ av upplagg som jag tränade med min PT i onsdags. Mao växlade mellan lättare vikter = fler reps  och tyngre vikter = färre reps. 💪🏻 Känns som ett upplägg som ger mer. Tar ut mig totalt och känns i varje muskel efteråt. För att inte tala om dagens träningsvärk 😝

Efter en promenad innan middagen igår landade vi på ett spontanbesök hos My och Krister. De bjöd på god champagne och lite vin. Slutade med att de följde med hem till oss på lite middag. Vi bjöd på Tacos och det var väldigt trevligt att umgås och surra lite en kväll. 

Idag gav jag mig ut i löparspåret igen. Hade tänkt mig en längre runda, men stoppade vid 13 km. Idag var det så fruktansvärt tungt att springa. Massor av nysnö, snömodd och halka. Långa stunder spang jag i helt orörd snö. Vackert, men så jobbigt. 


Nu är iaf den här veckan nått sitt slut och med 31,7 km i löparspåret, två tunga gympass samt ett skönt yogapass, får jag vara nöjd med min träningsinsats och börjar nästa vecka med en träningsvila. 



Ledig fredag

Efter att ha jobbat en dag sedan julledigheten var det så dags för ledig dag igen 😉 
Började dagen med att till frukosten planera maten för kommande vecka, samt skriva inköpslista. Lyckades få till matplanering från idag och ända till torsdag. Tog med mig Alva och åkte till Coop, skönt nu är det avbockat. 

Mamma och pappa kom förbi på en fika när vi kom hem. Mamma hade sytt en madrass till Alvas docksäng. Trevligt att träffa dem ❤️❤️
När Andreas kom hem från jobbet gav jag mig ut i löpspåret medan han började med middagen. Det var mörkt ute, så det blev till att plocka fram pannlampan, första gången jag springer med den, men det funkade riktigt bra. Det som däremot var tuffare var att det har snöat hela dagen idag och det var riktigt tungt att springa i nysnö. 
Backen i 3km spåret - Livgardet är tung vanligtvis, men nu med en massa nysnö var det redigt tungt. Kändes bra i både kropp och knopp när jag var hemma och hade duschat. 😃


Till middag idag bjöds det på flankstek, med honungsrostade rotsaker, bearnaisesås, Andreas pepparsås och sallad. 😜 Gott!! 💕

Efter middagen sjönk vi ner i soffan hela familjen och såg en film. Tog en stund innan jag hängde med i filmen, men tyckte sedan att den var helt okej. 

Klockan sprang iväg och nu är den snart ett, så säger Tack och God Natt 💤💕

Hjälp vilken träningsvärk jag fått ikväll 😝

Idag fick Alva följa med mig till jobbet. Inte svårt att få upp henne ur sängen på morgonen när jag säger att hon ska få följa med till jobbet. Hon älskar att vara där o leka när hon får det någon gång. 
Sedan går hon i 190 hela dagen tills hon stupar på vägen hem. Kan säga att det gick snabbt att natta henne ikväll. 😉




Imorgon är jag ledig igen, vilken troligtvis är bäst. För imorgon vet jag inte om jag kommer kunna röra mina stackars armar 😝. Jag var förvånad idag att jag inte hade mer träningsvärk än vad jag hade, tyckte ändå jag tog ut mig mer än ever igår. 
Men nu på kvällen känns det kan jag lova. Känns som om armarna bara vill hänga utmed kroppen och i varenda rörelse protesterar de högt. Såna här dagar kan jag verkligen förstå vikten av en träningsfri dag. Mina muskler måste återhämta sig. 😊



Grymt PT-pass 💪🏻

En lugn och skön dag hade vi idag när alla var lediga. Tog en sväng till Coop och stödhandlade lite, sedan en kaffe hos Berit och Rolf.

Ikväll har jag sedan varit på ett PT-pass på gymmet. Vårt andra pass tillsammans och nu levlade jag helt klart upp min träning. 
Så slut som jag var idag tror jag aldrig eller sällan iaf jag varit efter ett gympass förut. Började med att värma upp på trappmaskinen. 500 steg i högre tempo än sist, växlande korta och dubbla steg.
Därefter körde vi Bänkpress, sittande rodd och benpress. Skillnaden vi gjorde idag, jämfört med andra gånger var att jag körde många fler set och reps. 
Växlade tunga vikter-färre reps med lättare vikter-fler reps. Jag var helt slut efter passet. 
Tom vattenflaska kändes tung. Spännande att se om jag kommer kunna klä på mig ens imorgon. 😝



Imorgon är det jobb igen efter tre veckors semester. Känns bra, känns som om jag varit ledig läänge och hunnit göra massor. 
Men jobbar bara en dag, sedan är jag ledig till på måndag igen. 😊


Träning och annat trevligt och Otrevligt

Mitt på dagen idag gav jag mig ut på en löprunda. Det blev en mil, fick upp tempot lite mot i lördags, men det är verkligen mycket tyngre att springa med mycket kläder, broddar och snö. Men ändå otroligt skönt.



Bästa grabbarna Tim och Christopher tog med sig Alva ut i pulkabacken när jag var ute och sprang. 💕 Därefter gick de ut tillsammans och med Edvin o Oscar i backen. Jag blir verkligen glad ända in i hjärtat när de är tillsammans oh framförallt när Christopher vill träffa andra. ❤️
Efter en dusch gick jag och Alva över till Hanna och Nikki på en kaffe och lite lek. Trevligt att ses idag, 

Efter middagen åkte jag, Isabelle och William till gymmet. Jag och Bella körde ett pass Yoga. Skönt!

Men jag blir arg och ledsen. Någon idiot (starkt ord som jag vanligtvis inte använder) har stulit Bellas plånbok när vi tränade. Hon hade en alldeles ny Michal Korse plånbok som hon fick i julklapp, med både kontanter, nytt armband och en massa kort i. Blir så arg  och tycker så synd om Bella. Idiot som inte fått lära sig skillnaden på mitt och ditt. Hoppas att vederbörande tänker till och lämnar in plånboken i receptionen, men antar att det aldrig kommer hända. 😢 Ställer till med så mycket problem och onödiga utgifter. 

Städat ut julen

Senast igår sa jag till Hanna att jag inte är redo att städa ut julen än på några dagar. Den får nog stå kvar till slutet på veckan som kommer iaf. Tycker det är såå mysigt. Och Ja! Det tycker jag, men idag när jag bestämde mig för att göra en kraftansträngning och städa, kändes det som om det var tomtar överallt. Höll på att bli tokig. Så när Andreas var ute och sprang, började jag samla ihop alla tomtar och lägga ner i lådorna. Granen åkte med av bara farten, men stjärnor och stakar i fönstren de får hänga med ett tag till. 
När han sedan kom hem från löprundan fick han hjälpa mig bära ut allt till förrådet. 
Alva hjälpte också till så gott hon kunde. 

Lillebror Patrik, Charlotte och barnen kom på en kaffe mitt på dagen. Det var alldeles för länge sedan vi sågs. Men kul att de kom förbi idag. 

Tim som spelat cup i helgen, kom hem med guldmedalj från A- slutspel. Glad, stolt men ganska trött Tim som kom hem vid middagstid. 



Efter middagen begav jag mig till gymmet för att köra ett pass. Det var väldigt lugnt på gymmet idag. Knappt några alls där. 

Hemma igen, kraschade vi och åt upp pepparkakshuset. Så nu får julen vara över för dem här gången. Jag älskar verkligen julen, jag vill ha jul hela december och gärna redan från november, men nu när jag städat bort den känns allt så luftigt. Älskar den känslan lika mycket. 😊




Imorgon jobbar Andreas igen, men jag har ledigt några dagar till. Ska passa på att njuta av att få tid med barnen till dess. 💕

Dagens löppass och 2 X kalas 🏃🎉🎂

I tisdags när jag var ute och sprang klarade bara mitt knä 5,4km sedan fick jag som knivar som stack in i knät. Samma känsla som jag hade för några år sedan när jag fick besvär med "löparknä" Stannade då med det samma och Andreas fick hämta mig. 
I dag ville jag prova igen, men var rädd att det skulle bli samma igen, valde därför att lyssna på råden jag fått av pappa och Andreas att dra ner på tempot. Men var ändå rädd att det inte skulle gå. 
Men det gjorde det. Jag klarade springa utan smärta idag 💕😃💕. 
Blev en runda på 14,5 km. Kändes så bra!!! Och att springa idag när det snöade hela rundan kändes magiskt, det var otroligt vackert och hela naturen kändes tyst och fridfull. Kände mig harmonisk och nöjd. 

Dock missbedömde jag tiden när jag var ute och sprang så väl hemma igen fick jag snabbt kasta mig in i duschen då vi skulle på 1-års kalas. Idag var det lilla Nikki mitt fadderbarn som fyllde år. Helt galet att hon redan fyllt 1 år. Tänk att det är ett helt år sedan denna glada lilla tjej föddes. 



Sedan måste jag passa på att berömma Hanna för hennes enorma utveckling i köket 😉 Från att tycka att det är det tråkigaste som finns att feja runt i köket har hon nu börjat baka. Och tårtan hon bjöd på idag var såå god. Då hade hon gjort allt från grunden. Bra jobbat. 

Därefter var det dags att bege sig till nästa jubilar. Den här gången var det Maries tur att bli uppvaktad. Även hon fyller år idag. 
Vi har haft en period när det varit så fullt upp med allt att vi knappt hunnit med att träffas. Men nu har vi faktiskt träffats vid flera tillfällen i december. Tack snälla för att ni "jagat fatt på oss igen." Vi är så glada för det och ska verkligen ta oss i kragen nu. 😉
Stort grattis på födelsedagen vår fina vän Marie och hoppas ni fick en fantastisk middag. 




Tim är fortfarande på handbollscup i Finspång. Vi har följt hans matcher via sociala medier. Idag fick han även göra några mål. Så glad för din skull min älskade Tim. Det är tomt och tyst här hemma nu när han inte är här. Imorgon kommer han hem igen, längtar. 💕



Gott Nytt 2016

Nu har 2015 lidigt mot sitt slut och 2016 tagit vid! Gott Nytt År måste man få lov att säga då. 
Igår på Nyårsafton firade jag och Andreas också att vi varit förlovade i 22år. Men hallå 22 år!!! Det är på riktigt Länge 😊💕 Älskar honom ändå bara mer och mer. 😘 Vi passade därför på att skåla i lite god Champange innan våra gäster kom. Tillsammans med champagnen slank det ner några goda sushibitar. 




Vi dukade och fixade innan Tina, Jonas och Lovisa kom vid tre-tiden. Både vi och dom tycker om att laga god mat och därför är det extra roligt att göra det tillsammans, vi hade tidigare under veckan planerat på ett ungefär vad det skulle bli och jag kan lova att det blev supergott. 😜
Förrätt 1: som igentligen var helt oplanerad bestod av Ostron och champagne. Aldrig förr har jag smakat ostron och jag kan knappt säga att jag gjort det än, för den slank ner utan att jag vågade tugga på den 😝

Förrätt 2: Blinier med löjrom, Smetana, rödlök. Sååå gott. 

Förrätt 3: Pilgrimsmussla med asiatisk sallad. 

Förrätt 4: Sparrispannacotta med flamberade räkor. Riktigt gott det med. De flamberade räkorna gifte sig med pannacottan. 👍 Roligt också med flambering 🔥



Sista förrätten var en avocadocreme, som serverades med löjrom och rödlök. Mums

Till varmrätt åt vi Oxfilé och potatiskaka, med gräddstuvad savoykål, smörstekta kantareller, hemslagen bearnaisesås och Jonas pepparsås. 
Behöver jag ens säga att det var gott. Helt otroligt smartigt. 

Till varmrätten drack vi ett Amaronevin

Efter all mat vi petat i oss behövde vi få lite friskluft. Så det blev en liten promenad. 



Sist men inte minst var det så dags för dessert. Tre fina desserter blev det här. 😉 # Créme brule # Chokladdroppar med chokladmousse och vitchokladmousse och # Citroncheescake med flädergele, sorbee och citroncest. 

Efter att vi ätit kom Jonas, Marie och Edvin över och därefter Lotta och Micke. Det blev många skratt som alltid och en fantastiskt trevlig nyårsafton. Tack alla som var med och firade med oss 💕💕



En sak som gjorde mig väldigt glad och varm i hjärtat var att Christopher följde med Oscar hem till Simon där de firade in de nya året tillsammans med några "gamla" klasskompisarna. 😃 Så fina ungdomar och jag är så glad att han haft just dom som klasskamrater genom grundskolan. 💕.
Idag har varit en lugn dag, vi har diskat och städat undan. Vid 15- tiden åkte vi och lämnade Tim i Stäket där han sedan skulle fortsätta vidare mot Finspång och Aluceumcup. Han kommer hem igen på söndag. Det är första gången han åker på övernattningscup utan oss. Hoppas det kommer gå bra. Han var rätt pirrig innan.  (Här bilderna är tagna av de vuxna som är med på plats) 



Efter att vi lämnat av honom hämtade vi Isabelle och William från Vikingline terminalen.  De har firat in de nya året tillsammans med kompisarna på en kryssning. 🎉 (Den här bilden fick jag efter att jag bad om den från William)

Så nu är första dagen på 2016 snart slut och jag tackar för mig och säger GodNatt 💤