En Galet bra sommardag!

En sån otroligthärlig sommardag vi haft idag. ☀️ Efter att ätit frukost på baksidan packade vi väskorna och åkte ner till paradiset sjötorpet. Tänk vad jag älskar detta ställe ❤️ Det är verkligen paradiset på jorden. Mamma och jag hade lite SPA vid bryggan, även Alva var med. 
(null)

Pappa och Andreas fixade med bryggorna. Isen hade lyckats flytta dem lite och sedan kom trapporna i. 
(null)

Alva som kört simskola nu i två veckor fortsätter att öva på simningen. ❤️ Vi har hunnit med lek, hopp i studsmattan, lunch, fika och läsa bok. Jag doppade mig för första gången i år. Tim och Alva badade.  Älskart 💕
(null)

(null)

När vi skulle åka hem såg jag fjärilslarverna! Helt galet mycket, aldrig sett så mycket fjärilslarver någonsin faktiskt, sååå coolt. Det låg i flera stora högar, fanns både stora, nykläckta och ägg. 
(null)

Innan middagen gick vi upp och gratulerade Linnéa som har fyllt år. Då hon är på väg att flytta hemifrån fick hon ett presentkort på Ikea, där kan hon säkerligen hitta något till sin nya lya. De bjöds på en ofantligt god kladdkaka som Tommy bakat, med vaniljglass, samt tårta och annat gott. 
Efter middagen tog jag och Andreas ett pass på gymmet. 
(null)

(null)

Måste säga att det vart en grymt bra dag! 😃

Skansen

Dagen började med simskola för Alva idag igen. Imorgon är sista dagen, ska bli spännande att få se vad de lärt sig. 
(null)

(null)

Efter simskolan åkte vi hem o hämtade Tim, Isabelle och Alton för att åka in till Skansen. Köra inne i stan är väl ingen favorit nu när de bygger om överallt, men det gick bra, tar man det bara lugnt så hamnar man ju där man vill. 😉 Vi hade inte ätit lunch och det började knorra i magarna då vi kom in, så vi gick till Solliden och åt lunch först. Där har vi inte ätit lunch förr, men det var ingen megahit, helt ok, men finns godare mat på andra ställen på Skansen, men nu har vi provat det iaf. 
(null)

(null)

(null)
 På väg till Lillskansen gick vi förbi bageriet och köpte sockerkringlor till senare fika, det hör liksom till när man är på Skansen. 
(null)

(null)

(null)

Vi såg både när sälarna och björnarna fick mat. Tänk att vara en björn, de berätta att de vanligtvis sover ca oktober - mars. Att bara gå o sova när det börjar bli ruggigt och sedan vakna när värmen kommer tillbaka, undrar om de är väldigt pigga sedan under deras vakna tid. 🤪
(null)

(null)

När vi fikade var det en supersöt ekorre som också var väldigt sugen på att fika med oss. Den hoppade upp på bänken bredvid Tim och tog en smakbit. 
(null)

(null)

(null)

Vi avslutade med Skansenakvariet. Här kommer en sista kavalkad med bilder därifrån. 🙈
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Andreas hade fixat middag som var klar strax efter att vi kommit hem, det var lyxigt idag när vi alla var trötta i både kropp o knopp. 
Efter middagen kom två dagbarnsfamiljer över med en sommarpresent och önskade glad sommar. Jag blev verkligen så glad och den var så fin. 🥰 Tack snälla, det värmde 💕
(null)

Nu ska jag natta Alva, ny dag imorgon ❤️💫

En regnig dag, då jag trodde jag skulle få ordning inne 🙈🤪

Alva går på sommarsimskola den här och förra veckan som anordnas av kommunen. Förra veckan var det simskola fyra dagar och den här veckan fem dagar, tyvärr missade hon simskolan i måndags då vi misstänkte att hon fått vattkoppor, men enligt läkaren var det inte så. 
Så idag var vi till Bro Simhall, lyxigt att få bada nästan varje dag i två veckor, ska bli roligt att se sedan vad hon lärt sig. 
(null)

(null)

På väg från simskola åkte vi förbi Willys o köpte middag samt jordgubbar, åkte hem och gjorde klart kortet som Lotta skulle få till sin present. Alva har ju faktiskt slutat hos dagmamman nu där hon gått sedan hon var två år. Aldrig har vi kunnat få en bättre barnomsorg till henne än vad vi haft. Sååå tacksam över det är både jag och Andreas. Inte en enda gång har jag funderat över om hon har det bra när vi varit på jobb. Jag vet att Alva varit trygg, fått bli sedd och fått hjälpa att växa till den fina tjej hon är idag. Tack för det ❤️ Vi åkte till Lotta med en present, förde över foton på stickor som barnen skulle få som går vidare till skolan, samt fikade tillsammans. Kändes bra att få träffa barnen, saknar dem insåg jag. 
(null)

Ingen rast, ingen ro idag inte. Efter att träffat Lotta o barnen och efter att snabbt åkt förbi farfar så Alva också fick säga HejDå till Emelie som åker tillbaka till Singapore idag, åkte vi vidare till BÅLSTA och till barnens kusin Emma som flyttat in med sin Eric i en alldeles egen, alldeles nyproducerad lägenhet. Lägenheten var verkligen fin, jag är så glad för Emmas skull. Bella och Alton följde också med, Marie och Pontus fick vi också träffa. 💕
(null)

(null)

(null)

(null)

Andreas hade fixat middag när vi kom hem, så det var bara till att sätta sig till bords. Efter middagen drog vi till gymmet för ett pass bodypump. Jag kommer ha träningsvärk imorgon. 😅
(null)

(null)

Det lustiga med den här dagen var att jag imorse när jag vaknade och hörde regnet piska mor fönstret tänkte- så bra, då kanske jag får lite gjort inne idag 🙈 Det kan jag påstå, det hanns inte med. 🤪 Men en bra dag har bi iaf haft.

Sommarbloggare??

Så har vi juni här och ytterligare en sommar, då smyger sig lusten att blogga på igen 😉.
Ett år har gått sedan sist och mycket har hänt såklart, blir svårt att sammanfatta. 
Det största som hänt under det här året måste nog ändå vara att Alton kommit in i våra liv. ❤️ Alton, mitt och Andreas första barnbarn och mitt hjärta svämmar över av kärlek. Såklart förstod jag att jag skulle tycka väldigt mycket om mitt barnbarn, men att jag skulle älska honom lika mycket som min egen, det kunde jag nog aldrig riktigt föreställa mig. Vi är verkligen rika på kärlek ❤️❤️
(null)

(null)

Det mest ledsamma som hänt under året är att min svärmor Berit, Andreas mamma och barnens finaste farmor lämnat oss. Den 18:e januari somnade hon in efter efter att drabbats av den fruktansvärda sjukdomen ALS. Hon är så saknad av oss alla ❤️ 
(null)

Jag har även jobbat ett läsår nu som egen företagare. Att få jobba som dagmammma tillsammans med min kollega Lotta, det måste vara det bästa  jag gjort i mitt yrkesverksamma liv. Vi har samma barnsyn, jobbar mot samma mål och båda två är så fulla av idéer, går inte en dag utan att jag känner att jag gör att bra jobb, aldrig att jag känner mer som jag kunde göra på förskolan, då jag kunde känna att hur mycket jag än slet hann jag inte med alla barn så mycket som jag önskade. 
Finns massor mer jag skulle vilka skriva men nu ska jag och Alva göra oss iordning för att ta oss iväg till sommarsimskolan. 😃