Handlat och nu går hon på riktigt 💕

Vi började dagen med att åka runt och handla, hann med fem ställen innan vi hittat allt vi behövde inför helgens alla kalas.

Kanske blir det någon smarrig drink av det här till helgen. 😋


Därefter blev det en tur till torpet. Hämta hem barn. Tim och Ebba som varit där när vi handlat. Ebba är med hem idag igen för att sova en natt till. Underbara unge 💕  de har så skoj tillsammans. Självklart hann vi med ett bad också.





Tidigare i veckan kom Alva på hur man går, men hon har varit lite försiktig och hellre krupit, men i eftermiddags lossnade det ordentligt. Nu går hon oftast och verkar så stolt över sig själv.
Älskade unge. 💕 Det är något alldeles speciellt när de små börjar gå. 




Vi har även hunnit med sandlådan idag till Alvas stora glädje ❤️




Pw & bad i regnet.

I morse tyckte Andreas vi skulle ta en power walk. Sagt och gjort, varm och klibbigt var det och svetten rann om oss när vi kom hem. Vi bestämde oss för att åka till torpet och ta ett bad. Molnen samlade ihop sig och närmade sig hastigt, mysigt tänkte vi, då blir det bad i regnet. Så här såg det ut på himlen när vi lämnade parkeringen.


Andreas och Christopher cyklade ner och jag kan lova att de var blöta när de kom ner. Det var senare som om himmlen öppnade sig. Det regnade, haglade och åskade. Vi hann med en kaffe innan det slutade åska så vi kunde ta vårt bad. Kändes så skönt att bada när det regnade och riktigt varmt i vattnet.





Efter middagen tog vi en promenad till Berit och Rolf för en kaffe. Blev riktigt imponerad av Alva. Hon gick hela vägen dit och det är ändå mer än 400 meter ( blev tvungen att kolla Google maps och det är 413m för att vara exakt)
Visserligen genom att hålla i en hand, hon är fortfarande lite för försiktig för att våga helt själv. 




Ebba sover över här inatt igen. Hon sov här för två nätter sedan och det gick verkligen bra. Hon och Tim har så roligt tillsammans så vi kör  en repris. Blev kortspel tillsammans innan dags för kudden.




Torpet, spindlar och trevlig spontan date

När Andreas packade ihop det vi behövde ha med oss för dagen, hängde jag och Alva i sandlådan. Hon älskar verkligen sandlådan.


På torpet blev det bad (såklart), riktigt skönt i vattnet idag. Knappt så det svalkade, men fick dyka ner en bit för att känna att det svalkade.




Blev även lite "spindelsafari" då vi träffade på två intressanta spindlar. Först den här gigantiska spindeln, med sina tusentals ungar.






Därefter mötte vi den här spindeln, som hade vit kropp med röda ränder på. Jag har aldrig sett en sån förr. Den hade också ett litet ägg som den lagt. Andreas flyttade både spindeln och ägget från flytleksaken, så de fick leva vidare.



Efter middagen träffade vi Denise och Jonas. Barnen lekte en stund och vi tog ett glas rose tillsammans medans den värsta värmen la sig. 










Ny vecka, fortfarande semester. 👍

Vi började dagen med en tripp till Barkarby. Bauhaus där Andreas köpte skruvar, sedan Ica Maxi och Bolaget. Hjälpte även My att få hem ett stort paket.


Packade om och åkte direkt vidare till torpet. Alla badade idag med. Andreas som bara badar när vattnet nått 26 grader, var i flera gånger till allas stora glädje. han såg rätt nöjd ut när han kunde kalla Isabelle för badkruka, som inte badar lika mycket. 






Åkte hem på eftermiddagen när åskan och regnet kom, det höll i sig en knapp halvtimme, sedan var det lika varmt och fint igen. 



Vi fick med oss barnens kusin Ebba hem över natten. Efter middagen spelade vi kort tillsammans med barnen. Tim vann och vart glad 😊.


Har druckit ett rosé idag som vi uppskattar. Inte favoriten bland rosé, men ett bland de godare.




Idag har Alva börjat gå 😍

Om en vecka fyller Alva ett år. Idag har hon börjat gå. Älskade, perfekta barn 😍. Hon har tidigare under månaden gått något steg här och där, men idag gick hon över hela vardagsrummet flera gånger. 

Annars har vi varit hemma idag och städat lite och "väntat" på ovädret som aldrig kom. Vi hörde åskan runt om oss länge, o det var alldeles svart runtomkring. Men det kom inte mer än några regnstänk här och sedan kom solen o värmen tillbaka. Vi kunde läsa om ovädret i tidningen och se de på nyheterna, verkade varit helt galet. 

Här på himlen ser man tydligt när det lilla regn vi fick drog iväg och det fina vädret kom igen.



Fick en bild skickad till mig av Hanna. Christopher är med dem vid husvagnen sedan igår. Jag tycker det ser så mysigt ut med den lilla katten bredvid som ser ut att vänta på en liten godbit. 😋





Bilder från en härlig dag ☀️💕☀️

Då den här dagen var snarlik de andra underbara dagarna med sol och bad lägger jag bara ut lite bilder.
Missade bad igår, när det blev akuten med Alva men tog igen det idag 😜
Var till torpet och Tina, Jonas & Lovisa var med oss. 






Innan middagen rensade jag kantarellerna vi plockade i onsdags. Som tur var hade de klarat sig bra. Gott!!

Till sist blev det färska räkor från fiskbilen, med ett gott vitt vin till. 
Jag är inte mycket för vita viner i vanliga fall, men My introducerade det här för mig och det kan jag verkligen rekommendera, så gott 💕




Alva till akuten samt grattat bästa svärmor.

Dagarna blir inte alltid som man tänkt sig. Idag åkte vi till torpet igen, köpte med oss sallad från pizzerian som vi åt, sedan skulle jag hoppa i badet med barnen, varmt och gott idag igen.
Men DÅ händer det som inte får hända. Alva klättrar upp i brassestolen, som välter och hon ramlar, slår huvudet i stenen som ligger bredvid. Jag får nästan lite panik när vi inte kan få henne att sluta gråta, förutom när hon somnar till korta stunder. Kastar in alla barn i bilen igen och bestämmer oss för att åka med henne till akuten. Ringer sjukvårdsrådgivningen som säger att vi ska åka till Danderyd. Men där säger dom att hon är så svullen över ansiktet att de misstänker att okbenet kan vara brutet så de vill att vi åker till Astrid Lindgrens som har bättre resurser.
På väg dit går AC:n sönder i mazdan och det är 32 grader ute= VARMT.
Men efter att väntat vid AL några timmar vet vi att Alva har klarat sig utom någon skada ... O vi får åka hem ❤️💕❤️


När vi kommer hem igen, byter vi om och åker direkt vidare till svärföräldrarna. Idag fyller bästa Berit år! GRATTIS igen på födelsedagen älskade svärmor 🎂🎁🎉.  Bättre svärföräldrar än de jag har tror jag knappt man kan ha. ❤️ Vad hade vi gjort utan er? Jag tycker så mycket om er. 






Tack för idag! Imorgon är en ny dag! Och DÅ ska jag bada. ☀️

Kantareller samt Patrik 35 år ☀️☀️☀️

Igår och idag har det varit galet, härligt jättevarmt ( om någon missat det 😝)
Igår när det var ca 30 grader varmt tog jag, mamma o pappa på oss långbyxor, längärmade tröjor samt gummistövlar och begav oss till skogs.

Sist jag plockade svamp och tyckte det var trevligt var.... Hmm minns inte. Men trevligt var det, och kantareller fick jag plockat. 
Mamma sa - Tänk vad skönt det är att gå här i skogen och höra på naturen. 😝
Pappa höll inte riktigt med idag😂😂 Han hörde inte naturen, men jag säger som Amanda sa - Jag kan inte hjälpa att min mun öppnas hela tiden. 😅 
Superstora bromsar surrade runt huvudet hela tiden, men dem skrämde jag iväg med granris 😜 Blåbär kunde man äta mängder av också.
Härlig tur i skogen! Det vill jag snart göra om igen 🍄




På torpet blev det sedan kalas då lillebror fyllde 35 år. Grattis bästa Patrik!!! 🎁🎂🎉❤️
Det bjöds på god middag och gott fika 😋 





Tack för en trevlig kväll bror och alla andra!!! Mysigt att sitta och prata länge utan att känna att jag ska åka. 💕💕 saknat det!!
Jag, Tim och Alva sov kvar på torpet.
Andreas och Christopher hade ett pappa/son dygn i Grisslehamn. ❤️



Idag blev det massor med bad igen. För i den här underbara värmen som är nu, vill man vara mer i vattnet än på land. 
Idag badade faktiskt tom Andreas! (Kors i taket), det var 26 grader i vattnet och han har hela tiden sagt att han ska bada vid 26 grader.


☀️💦👙☀️ & Grattis Lovisa 11 år 🎁🎉

Återigen en varm i härlig dag, nästan så det börjar kännas tjatigt. Men jag kommer fortsätta tjata några dagar till för idag kan vi läsa detta i tidningarna.

SMHI har alltså utfärdat en klass:1 varning då temperaturen kommer ligga runt 30 grader under tre dagar.
Blir till att fortsätta ligga i vattnet.

Imorse rörde vi oss återigen mot torpet. Börjar dock bli bök att få Alva sitta i vagnen. Hon vill åka på det här viset

När vi kom ner började det regna, från att det var klarblå himmel när vi åkte hemifrån till en störtskur när vi kom ner. Men den var över på några minuter, sedan var det varmt o fint igen. 
Idag tog jag och Amanda (min brorsdotter) lite kvalitetstid  på bryggan. 
Vi hittade trollsnor i vattnet och börjar tro att det kanske bor ett troll under bryggan 😜. Vi tittade på en spindel, som hon från början tyckte var jätteläskig, men som hon senare räknade benen på 😊 vi lämnade spindeln på stubben 

Och det var bra, för då kan den äta upp flugorna och bromsarna som hon inte tycker om. 

Alva efter bad, hon stortrivs i vattnet. 💦

Idag fyller barnens kusin Lovisa 11 år! Det bjöds på smarrig middag i form av revbensspjäll med goda tillbehör samt tårta. 
Grattis bästa Lovisa! 🎁🎉🎂
Och TACK! För en återigen trevlig eftermiddag/kväll 💕






"Spa" och bad vid torpet

Solen sken även idag när vi vaknade, så ytterligare en härlig dag med bad.
Började med lite spa på bryggan. Bästa stället för lite fotvård etc måste vara på bryggan i solen. 

Alva älskar verkligen att bada. Här följer lite bilder på henne innan hon tagit sig ner i vattnet. 




Vi åkte hem framåt eftermiddagen, då var jag o Alva en stund i sandlådan, medan Andreas var o övningskörde med Bella.
Efter middagen åkte jag och Tim tillbaka till landet och tog ett kvällsdopp. Tim hann även leka lite med kusinerna innan vi styrde hemåt igen. 



En oplanerad lördag

Tänk vad bra det blivit när vi valt att ta dagen som den kommer. Inga planer har vi haft, utan vi har i regel bestämt oss från dag till dag vid frukostbordet hur dagen ska börja den här sommaren... Och bra har det blivit. Imorse var det VARMT, självklart tyckte vi, det blir bad idag hela dagen. Vi packade iordning oss, Andreas och Christopher cyklade, vi andra tog bilen, så möttes vi vid torpet. 


Men efter att vi grillat korv till lunch o ätit började det regna, då åkte jag med Bella till Jakan o sedan vidare till Vällingby, för att byta hennes hörlurar det regnade galet mycket i Jakobsberg o åskade

Hemma igen blev det dusch o lite fix innan Tina och Jonas kom över på middag. Som vanligt hade vi en rolig kväll med god mat och mycket skratt. 







Bada,övningsköra, samt soppa & pannkaka

Vaknade i morse och hade egentligen ingenting mer planerat än att Andreas skulle iväg med sin pappa på dagen. 
Men när vädret bjöd på sol och värme åkte jag med barnen samt Tina, Jonas & Lovisa till torpet. 




Därefter åkte jag och övningskörde med Bella. Det har jag inte gjort på mycket länge, de är Andreas som kört med henne sedan hon flyttat hem. Men helt galet vad hon lärt sig. Jag blev riktigt imponerad. Min duktiga tjej 💕

Sedan bjöd vi Tina, Jonas o tjejerna på middag. På något som jag aldrig trodde jag skulle bjuda på... O framför allt inte en varm sommardag i juli... Nämligen ... Soppa, pannkaka och rosé 😂 
Men det funkade 😝 och trevligt hade vi. 






Hinderbana bl.a.

En bra dag har passerat och snart är det dags att krypa ner i sängen.
Jag, Andreas och pojkarna joggade till hinderbanan tillsammans med Tina, Jonas o Lovisa. 
Några av hindren gick bättre för mig idag. Men nätet är fortfarande läskigt, känns som om jag ska ramla. 
Men känner mig alltid lika stolt när jag klarat det. 

Christopher bakade en tårta som han bjöd familjen på efter middagen. Han är duktig han, jag får nog börja inse nu att han också börjar bli stor, blir lika överraskad varje gång, men börjar verkligen förstå att han också kan 😝

Sedan har dagen bestått av lite pyssel och fix innan vi avslutade med några parti kortspel med barnen, samt barnens kusin Lovisa, som övernattar här inatt. 😊



Christopher 15 år

Idag fyllde vår älskade stora son 15 år.
Jag vet att jag kan låta löjlig, men jag tycker det är galet att även han blivit så stor. 
15 år hmm, vart tog de åren vägen?
Hur som helst är han nöjd med sin födelsedag och det känns bra. 
Han blev väckt imorse, med härlig skönsång?!  och paket. 
Därefter blev det tårta med släkt och vänner mitt på dagen. 
Vi avslutade dagen med Goa vänner och släktingar som middags-sällskap. 
En intensiv men rolig dag!
TACK!!! Alla ni som kom och förgyllde Christophers dag.❤️



Alva och hennes kompis Klara

Idag när vi skulle ut på gården en stund var Alvas kompis Klara ute. 
Det är så härligt att se hur de små känner igen varandra och hur de utforskar världen och testar sina gränser. 



Jag har även hunnit med en simtur i det härliga sommarvädret vid torpet med Tim, samt  kvalitetstid med min vän My ikväll. Jag är så glad över mina fina vänner. 💕

Sov gott fina Erik

Idag fredag somnade Andreas morfar Erik in. ❤️
Han var en fin, omtänksam man, men som tyvärr inte mådde bra på slutet. 
Hoppas han nu kommer till ro och slipper sina krämpor. 
Sov Gott fina Erik 💐 

Så här såg himlen ut ikväll 



Härliga semestertider

Känns som om de flesta dagar ser ganska lika ut just nu. 
Vi vaknar, äter frukost drar till landet sedan blir det bad hela dagen, jag älskart. ❤️☀️

Idag kom Marie med ett trevligt förslag som vi nappade på...
Middag på francos i Stäket. Skönt att slippa laga mat i värmen. Trevligt att umgås med fina vänner ett tag. Efter middagen blev det en stunds rekreation vid båtarna. 



Vacker dag och än vackrare avslut

Ännu en underbar sommardag har passerat.
Vi har tillbringat den vid torpet 23 grader i vattnet idag och vi har badat. 
Jag och Oscar simmade över till ön och tillbaka, skönt (ca 1000 meter), för att inte bli en del i den tragiska statistiken hade vi pappa med bredvid i båten. 

Vi åkte hem vid 17-tiden. Men bara för att handla och åka tillbaka. Lillebror Patrik  med familj kom tillbaka hem efter fyra veckor i Italien.
Det blev middag med båda brorsorna med familjer och mamma, pappa vid vattnet. Vet inte om man kan ha det bättre?? Det är så vackert! 



Peter kände man knappt igen, han la till med en ny söt frisyr under kvällen. 




7/6 en till varm sommardag!

Idag fick vi ytterligare en till varm  sommardag. Jag och barnen har badat. Vi var vid torpet större delen av dagen, för där av någonstans kan man vara sig själv. 
Jag skulle inte vilja klä av mig vid Lillsjön eller någon annan offentlig badplats, för tyvärr känner jag mig inte bekväm med det, har fortfarande alldeles för många kilo kvar sedan graviditeten. 

Alvas kvällsbad fick bli utomhus då det var så härligt väder! ☀️

Helena, Tina/Jonas och Hanna kom förbi på kvällen för lite skitsnack. En till perfekt semesterdag lagd till handlingarna😜

Christopher lan

Christophers bästa vän William har varit bortrest fyra veckor och kom hem igår. Då hämtade vi dem på Arlanda.
Idag har vi alla varit vid torpet och jag och barnen har badat idag igen. Fortfarande 20 grader i vattnet. 

Christopher frågade om han och William fick lana hos oss ikväll/natt. 
Det har han aldrig gjort förr, så absolut tyckte vi. Nu sitter de i köket, Andreas hjälpte de dra alla kablar de behövde. Jag har bäddat åt dem i soffan i vardagsrummet. Haha... Undrar om de kommer sova något inatt eller om det var onödigt jobb.
Men jag undrar om JAG  kommer kunna sova så mycket, för jag lovar, de pratas och skrattas ganska mycket.
Men så får det vara, mår barnen bra och har roligt, då mår jag bra. ❤️



Sol, bad och Emma 17 år

Idag åkte  vi till torpet för att gratulera Emma på hennes 17:års dag.
Det är faktiskt på riktigt helt galet att Enma blivit 17 år, för det känns faktiskt inte som det var så länge sedan Marie kom hem till mig, då värkarna startat och Peter jobbade. När vattnet gick höll jag knappt på att få hem lillebror från jobbet, och Marie hade svårt att fatta att hon faktiskt skulle åka till förlossningen 💕, men nu är det 17 år sedan.
Emma fick en klänning av oss, jag hoppas hon tyckte om den. 
Det var 20 grader i vattnet idag. Jag tog årets första dopp och det var riktigt skönt i värmen. Tim körde och åkte fyrhjuling med kusin Pontus. 


Älskar såna hör sommardagar, fler likadana tack 😊☀️💕
Innan det var dags för Alva att nattas provade hon på vinbären från busken och det uppskattades 😃




Tack för det, vädergudarna!

I gårdagens inlägg skrev jag om hur less jag är på att jag inte får sol och värme. Dagen idag har tillbringats vid torpet. Barnen har badat, jag har fått sol och min själ finner lugn.



Jag är verkligen beroende av vädret. Tänk vad mycket bättre jag mår idag. ❤️☀️

Alva tog sina första steg idag 3/6

Idag blir Alva 11 månader. Och just idag valde hon att ta sina första stapplande steg. 
Det är ju så att blödiga jag blir alldeles gråtmild. 
Tänk dig själv, de första stegen på egen hand någonsin, tänk vad många steg hon kommer ha gått om några år. 

Här är mina två tjejer på bild, precis efter att hon tog de två allra, allra första stegen. 
Titta vilken glädje ❤️❤️

SOL!! Snälla, snälla

Men på riktigt! Vad är det för fel på vädret? 
Jag har märkt att jag är otroligt beroende av att få lite fint väder då vi nu har sk semester. 
Eller Ja visst jag är föräldrarledig, men Andreas har semester. 
Och efter att varit hemma under ett helt års tid så skulle der vara så skönt om vi kunde få lite värme nu. Så man kunde vara ute och njuta, slappna av, hämta nya krafter. 
Jag blir på riktigt tokig snart.... Och visst .. Jag vet... Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. 
Säkert är det så! Men NEJ! 
Nu vill jag ja sommar, sol, och lata dagar vid stranden innan jag på riktigt blir knäpp. 




Gekås Ullared 1/7-14

Så efter alla år som jag tänkt att jag ska ta min till Ullared, så var jag då dit igår. 


Jag hade hört både bu och bä innan vi åkte dit och måste säga att jag blev glatt överraskad. Gåkås var bättre än vad jag väntat mig. 
Jag tror att det absolut bästa tipset vi fick var att gå direkt in och ta klädavdelningarna först, för senare blev det galet mycket folk där. 

Har fått frågan av flera vad vi hittade om vi gjort några fynd samt om det lönade sig att åka dit. 
Jag måste säga att den här trippen var mer än värd att göra. 
Vi gjorde det INTE för att handla en massa och göra en massa fynd. Vi gjorde det för att Isabelle och jag behövde få annat att tänka på, komma ifrån en stund, samt få se Ullared. 
Men visst hittade vi endel 😊

Vi var in klockan 8 och var klara klockan 14.30, sex och en halv timme , men då hann vi heller inte med Alla avdelningar. Man skulle kanske ha delat upp besöket på två dagar, iaf jag som blir tokig på allt folk efter ett tag. 😝
Vi lunchpausade efter halva dagen på restaurangen. 

Vad blev inköpt då? 
Köpte till mig: 
-mjukisbyxor, träningsbyxor, träningsstrumpor, hårsnoddar

Isabelle:
-mjukisbyxor, tjocktröja, jeans, linne, mobilskal, sminkborste, tekopp, värmeskyddande hårspray  

Alva: 
Tunika, byxor, tjocktröja, mjukisbyxor, docka (den får hon i 1-års present)

Tim och Christopher:
-underkläder och godis 

Andreas:
-underkläder 

Hemmet: 
fotocallage-ram, bricka, sedan lite tråkigt schampo, balsam, tvål, deo, påsar, folie, bakplåtspapper mm mm

Vi höll igen rätt hårt och köpte så gott som bara sådant som vi behövde. Okej fotoramen samt brickan var kanske inte sådant som vi behövde, men de kostade 80kr tillsammans, fick det vara värt. Men är man föräldrarledig och plockar minimalt med föräldrarpenning. Då får man tänka sig för två gånger. 

Tack mitt fantastiska resesällskap för två roliga dagar ❤️

Resan mot Ullared.

Vilken Galen bilresa vi haft. Länge sedan jag skrattade så mycket. Allra roligast blev det när vi bestämde oss för att åka via Mandys som Ewa tipsade om i sin blogg ( [email protected] ) vi åkte dit på någon slingrig grusväg och skrattade alla så tårarna sprutade. 
Det var ett matställe jag också verkligen kan rekommendera... Härlig miljö och god mat. 




Vi passerade även ett galet regnoväder, där jag inte kunde köra snabbare än 30km/tim, man såg knappt vädret. 
Framme vid Hotell Ullared gick vi och lämnade våra saker på hotellet, sedan blev det varsin drink på Harrys innan vi bestämde oss för att krypa till sängs. 

Vi hann inte med att besöka gekås idag, då vi kom iväg sent efter diverse läkarbesök. Det blir heldag imorgon istället. 

Natti natti 😘 ( Saknar dock Andreas, Christopher, Tim och Alva ❤️ Mina ÄLSKLINGAR hemma)