Halloween

Jaha... Då var det halloween och jag inser att jag är lite kluven i vad jag egentligen tycker. När det ringer på dörren och där står en hel hop ungar och ropar Bus Eller Godis! Då blir jag mest irriterad och känner att det är tråkigt och ett tiggeri. 
Men sedan dyker det upp barn som vi känner. Barn som verkligen ansträngt sig och klätt ut sig. Då tycker jag det istället är mysigt och de får mer än gärna godis och jag blir istället varm i hjärtat. Undrar varför det är så, samma handling, men två helt olika känslor???
Så mycket spöken som vi haft här idag, det har vi aldrig tidigare haft. Misstänker att det kan bero på våran utspökade dörr.
När vi sedan tog bort dörrutsmyckningen, då ringde det heller inte på dörren fler gånger. 

Men i och med att jag känner som jag gör med bus eller godis spökandet, så vill jag inte att mina barn ska ut o spöka. Ett beslut som inte var jättelätt att ta när Tim kompisar skulle gå och han ber snällt att han vill gå. Men vi bestämde istället att vi skulle titta på croodarna tillsammans hela familjen på projektorn och äta lite gott. Som tur var tyckte han det var roligt och helt okej❤️


Telefontid ned läkaren

Idag klockan 13.00 har jag telefon tid med Alvas läkare +-30 min. Det är nu!
Men när jag läser på lappen precis för att dubbelchecka tiden så står det längre ner på pappret att jag skulle ha ringt upp för att lämna lämpligt nummer. 
Det har jag missat!!! Ahhh vad irriterad jag blir att jag inte tagit mig tid att läsa hela lappen! Nu sitter jag här och hoppas hon ska ringa. Gör hon inte det, känns det som om jag missar sista babymassage gruppen som är idag i onödan och det vore trist :(. 
Än kan hon ringa, så jag håller tummarna  att vårat nummer finns i journalen. 




Bearbetningsfas

När jag var 19 år fick vi Isabelle, då ville vi ha tre barn tätt. Men det visade sig att  det ville inte naturen. Nu 19 år senare har vi haft den enorma turen att få fyra barn, men det har inte varit lätt alla gånger. Jag är nog något av ett proffs på gravtester, ägglossningstester och annat som rör familjeplanering. 
Det innebär att under hela mitt vuxna liv har jag varit gravid eller försökt bli gravid. 
Trots att mina graviditeter har varit tuffa med tidiga vattenavgångar, blödningar och foglossning så har jag älskat att vara gravid. 
Nu måste jag inse!!!!
Vi har fått fyra barn, som vi älskar över allt på hela jorden. Men vi ska inte ha fler! Mitt huvud - mitt förstånd förstår det. Men mitt hjärta har svårare att förstå. Men det kommer... Med lite bearbetningstid...





Fotografen och fikasällskap

Blev lite stressigt imorse, då jag är sämst på att kliva upp när klockan ringer. Den ringde 8.30, men vi kom inte ur sängen förrän 9.30
Alva hann iaf få äta och få på sig kläder. Jag åt två lakritsgodis till frukost. Vet inte om det är den bästa "dieten". Vi hann iaf fram i tid till öppna förskolan i tid, där jag hade tid för att fota Alva 11.30

De här kläderna fick pryda Sessan på fotot. Nu längtar jag efter att se hur bilderna blev. 


Här är vi på väg hem igen, för att fara vidare hem till Denise och Klara.

Sju veckor skiljer det mellan Alva och Klara. ❤️ Två fina tjejer, och jag är glad att ha någon att kunna dela dagarna hemma med. Nu väntar vi på en lite pojke som är beräknad om några veckor ❤️ 


Vackert!! Dubbla regnbågar var det ute när vi gick hem. 

Ny dag


Jag bara Älskar att få vakna så här tätt bredvid mitt lilla mirakel. 
Det tog sex jobbiga missfall innan vi till sist lyckades. Nu känns det som om det var för att vi väntade på dig ❤️ 

Nu är det dags att kliva upp. 10.30 har vi tid hos fotografen på öppna förskolan. 

Trött


Efter en dag där jag flängt ute större delen av dagen är jag så trött att ögonen går i kors.
Tänker på alla som håller sig inomhus pga stormen Simone och sluter mina små blå nu. 

Amningste

Vi var på Danderyd med Alva för två veckor sedan. Då hade hon endast gått upp 280 gram på tre veckor. Lite lite tyckte jag och slog en signal till BVC. Sköterskan där tipsade om amningste. 
Jag var skeptiskt, tog emot tipset och började dricka teet. Ett par dagar senare hade Alva gått upp 170 gram. Nu har jag druckit teet två nästan två veckor och måste säga JA! Jag tror faktiskt det hjälper. Tidigare hade jag så att det kom 
en flush därefter dröjde det ett tag innan nästa flush kom. Nu däremot...Alva klunkar och klunkar. Det känns som om det finna massor. Så ett hett tips, från en tidigare skeptiker. 













När barnen mår bra, mår jag bra.

Christopher har varit på konfirmationsläger i helgen. Han åkte i fredags och kom hem idag. När han kom hem och jag frågade honom hur det varit svarade han: - Jätteroligt!!!! Och på tisdag kommer jag inte vara hemma, då ska jag vara på Brunnagården Hela dagen! De som känner mig vet hur glad jag blir över det här! Älskade barn❤️


Sedan lilla Alva, hon har som jag skrev tidigare sovit massor av timmar idag, vilket gör att man blev lite oroad över hur kvällen skulle bli. 
Hon har varit lugn och harmonisk, nöjd med allt ❤️ Sedan somnade hon tidigt också och sover nu i sin säng. 


Jag älskar min familj så mycket! Alla mina fyra barn och världens bästa make, blir alldeles överväldigad över att det kan rymmas så mycket kärlek i en människa. ❤️💖💞💞💖❤️


Prommis och höstplock

Jag och Andreas tog Alva i vagnen och gav oss ut på en stärkande promenad i höstsolen. 27 oktober och 14 grader varmt. Det känns smått galet. 



Vi såg dessutom en larv och en geting. Känns som inte så vanligt när det snart är november. 

Alva somnade i vagnen och när vi kom hem fick hon sova vidare på altanen. Hon som bara brukar sova korta stunder på dagen sov över tre och enhalv timme ute. Jag vet vart hon kommer få sova på dagarna. 


Vi passade på att höststäda lite bland utemöblerna. Men därefter gick jag mest och spanade på Alva. Saknade henne, fast hon bara låg och sov. ❤️




Legobygge byttes ut mot städning

Tim hade bråttom ut i morse, men han kom snart in igen och jag märkte på honom att han behövde hjälp att varva ner. När jag sa till honom att komma in bröt han först ihop, men när jag föreslog att vi gör något tillsammans gick det bättre. Vi bestämde att vi skulle bygga lego. Bara han och jag tillsammans. Alva får vara med pappa. 

Jag måste bli bättre på att se till att han får mer tid tillsammans med bara mig, tycker det är svårt att hitta tiden, men jag SKA verkligen försöka. Jag får ofta höra från andra att han är så gammal att det inte är några ledsamheter i att få syskon. Men han har ändå varit yngst i nästa nio år och fått allas uppmärksamhet. Så kommer plötsligt en lillasyster och tar uppmärksamheten. 

När vi kommer upp på hans rum och ser röran frågar Tim om vi inte kan städa tillsammans istället för att bygga lego.
Sagt och gjort vi röjde, dammade, skurade, putsade fönster och rensade bland leksaker. 




Snyggt blev det till slut. Tim blev på bättre humör. Jag fick både göra lite nytta och umgås bara med Tim. Känns bra. 
Nu har Alva fått lite mat och nu ska vi ordna lite lunch 🍗 blir spöknuggets och halloweenpompa som blev kvar sedan igår. 

Hektisk men trevlig dag

Det är ganska fantastiskt hur jag lyckas trots att jag planerar, tänker efter och gör lista så får jag nästa alltid gå två gånger till affären för vi glömt något. 

Första besöket fyllde vi vagnen

Andra besök fick sakerna plats uppepå vagnen. 

Har under dagen planerat och handlat, måla Edvin och fikat med bästa Marie, städat, förberett middag, spökat ut huset och tom hunnit tagit en dusch mellan amningarna. Innan Tina med familj dök upp 

Här startade vi med champagne och "snittar". "Snittarna" fick bestå av honungsmelon lindade i serranoskinka (svårt med snittrecept kände jag då det ska vara fritt från mjölkprodukter och skaldjur) men gott var det. 

Till middag åt vi sedan grillad fläskfile med honungsrostade rotsaker, bearnaisesås, svampsås och sallad.


Barnen däremot åt spöknuggets med halloweenpompa. 

Ibland händer saker fort här hemma. Här bjuder Tim på trumpet-toner för grannarna. Hoppas det uppskattades 🎼🎶

Tim tillsammans med kusin får posera framför dörren iaf då det inte får gå "bus eller godis"

Alva hade svårt att komma till ro och sova, kändes som om hon var rädd att missa något. Somnade och vaknade om vartannat, men så snart familjen var ensam hemma och våra gäster tackat för sig, somnade hon och sover nu gott. 
En trevlig kväll har jag haft. ❤️



Halloween spöke

Har just haft en väninnas  son här på besök, han kom in som Edvin, men gick hem som Dracula 



Nu skulle han på spök-kalas, vilket är roligt. Vi har själva spökat ut huset och väntar trevligt middagsbesök idag. 

Något jag däremot inte uppskattar är när barnen går "bus eller godis" tycker mer det är tiggeri då de flesta i Sverige inte har superkoll på hur eller när man firar halloween. Många barn kommer nästa helg, för man blandar ihop halloween med All Helgona helgen. All Helgona helgen är en helg som de flesta är vid gravarna och tänder ljus för sina nära och kära att en sådan helg behöva öppna dörren för barn som klätt ut sig till spöken och vill ha godis tycker inte jag känns rätt. 
Men idag ska iaf vi spöka här hemma lite tillsammans med Andreas syster med familj. 👹💀😱

Matlista

Det här har jag ägnat morgonen åt!



Planerat maten för nästa vecka och skrivit inköpslista. Nu dags att göra mig iordning och röra mig till affären för lite matshopping.


Det här med d-droppar...

När Alva var ca två veckor gammal träffade vi sköterskan från BVC och fick ACO oljebaserade d-droppar av henne. 
Vi började med dem direkt. När Alva fått dropparna under tre dagar fick hon hysteriskt ont i magen. Läste på nätet om ont i magen spädbarn och hittade många som skrev om att barnen får ont i magen av dropparna. Slutade med droppar och Alva mådde bra igen. Provade det här under flera tillfällen- samma resultat hela tiden. 

Tänkte att det kanske kunde vara oljan i dropparna och köpte därför aco vattenbaserade droppar. Nej samma där, ont i magen efte tre dagar. 

Nu bestämmer jag mig för att prova Dunmedics d-droppar de är utan e320
dem dropparna klarar Alva. Vi ger de under en tid tills dess att Alva är två och enhalv månad, då säger BVC sköterskan att man inte rekommenderar Dunmedics droppar eftersom att dessa inte är godkända av Läkemedelsverket. 
Jag går därför tillbaka till Acos droppar och nu fungerar de bättre. 


Det jag tycker är konstigt under den här resan är dels:
Överallt på nätet läser jag om föräldrar som upplever att barnen får ont o magen av d-dropparna. Skriver med flera som påtalat detta för läkare och sköterskor. Vilket jag också gjort, pratat med två barnläkare och två sköterskor. Men INGEN har NÅGONSIN hört talas om detta. :(
Dels undrar jag varför man rekommenderar aco droppar istället för Dunmedics. Aco innehåller e320 och E320 har så mycket biverkningar att jag väljer att inte skriva alla i det här inlägget! 
Jag vill iaf göra vad som är bäst för min lilla älskling, därför väljer jag att lita på de utbildade och hoppas jag hör rätt så nu får hon aco d-droppar ihop med Semper magdroppar. 




Måste börja någonstans

Har så mycket jag vill skriva att jag knappt vet vart jag ska börja. Det är bara inse att jag får börja med idag... här och nu och utgå därifrån. 
Inser ibland att jag är en tidsoptimist. 😝
Idag skulle jag åka en snabbis till Kista galleria vara där kl:10 och vara hemma igen till kl:12... Men vi var inte hemma igen förrän klockan 15. 
Med mig fick jag Alva och Isabelle. Bella behövde köpa ny rengöring och jag behövde köpa nya kläder till Alva... Hon har snart vuxit ur strl 62 :)
Det här hittade jag...
Circuskollektionen från pop 😍

Pyjamas och dräkt + tofflor från Lindex


Mer Lindex


Smått och gott Lindex samt Kapp Ahl
Jag älskar verkligen att köpa kläder till barnen. 😘
Trots att vi kom hem sent hann vi med gemensamma krafter städa och halloween pynta lite.

Fräckt! Nu har vi hela trappan full av råttor. Isabelle har varit kreativ... klippt, klistrat och laminerat. 

På kvällskvisten tog vi en tur ner till Ekhammarhallen för att se när Andreas spelade trimmatchen. Tänk att han nu accepterar att han får spela "gubbhandboll". 


Alva tyckte nog det var en konstig kväll, hon hade just fått på sig pyjamasen och satt och gosade i soffan när mamma kom på att det var dags att åka till hallen... Jaja det är väl bara vänja sig😉 

Nu är vi hemma igen efter en händelserik dag. Marcus  har vi hämtat i Rotebro, han och Bella har gått upp och lagt sig. Tim somnade nästan i soffan, så han snusar också på kudden nu. 
Christopher min stora, älskade kille är på konfirmationsläger och Alva sover i vagnen. Då passar jag på att smutta lite på Glöggen 😋



Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.