Annandag påsk

Jaha, så var den här påsken förbi, men vilken underbar påskhelg vi haft. Blivit bjudna på middag och haft middagsgäster, tränat, fått njutit av solen och mycket mer. Känns som om vi varit lediga längre än "bara" fyra dagar. 

Idag skulle vi gratta Tommy som fyllt år, men det blev tyvärr framflyttat då de inte mådde så bra på andra sidan gatan. Så då passade jag på o ta mig till gymmet istället. Körde ett pass bodypump. Fick trevligt sällskap av Tina också. 

Efter passet var vi till Ica, jag shoppade veckans middagar. Skönt att ha det gjort nu 😊


Det har varit ett underbart vårväder idag och vi har kunnat vara ute med Alva i solen. Det märks på gården att våren kommit. Fullt med grannar ute nu. Känns som om alla börjar vakna upp ur sina iden. 😉

Även mitt hår fick sig en liten upp-piffning idag. Blev mer kopprigt, nöjd. Men det har jag inget foto på. 
Tror snart vi ska ta o försöka sova. Slut på ledigheten och ny arbetsdag imorgon ( och min födelsedag) 

Påskafton och påskdagen

Igår var det påskafton och barnen letade efter sina påskägg i vanlig ordning efter att påskharen varit här och gömt dem. 🐰 Tänk att jag tycker de blir lika tokiga när det kommer till att leta påskägg idag, som för tio år sedan. 😉 Härligt! 

Vi ägnade sedan påskafton till att handla, städa, planera och laga middag inför kvällen. Det fantastiska vårvädret gjorde så vi i alla fall kunde äta lunch på baksidan. Våren och sommaren! ☀️ Jag bara älskart 

Till middagen kom Tina, Jonas, Lovisa och Tommy, Helena och Tindra över. 
Vi bjöd på grillat och potatisgratäng med två såser och sallad. Gott!! Om jag får säga det själv. 




Då jag fyller år på tisdag blev jag också uppvaktad med fina presenter. Blev verkligen såå nöjd. Tack, tack snälla 😃👏😍

Påskdagen idag, vi sov lite längre då man ställde om klockan till sommartid inatt. Men efter frukosten blev det en tur i spåret. Fick sällskap av Andreas idag. Passet kändes sjukt tungt idag, antagligen pga gårdagens vin-intag 🙃
Även om jag inte drack särskilt mycket, så märktes det såklart på dagsformen. Fick iaf till ett 12 km pass. Med 2,5 km uppvärmning, sedan fartökning 1km X 7st med 45s vila emellan till sist 2km nedjogg. Även om passet kändes tungt, så var jag nöjd efteråt att jag sprang. 


Till middag idag blev det färska räkor, rökta räkor och lax med tillbehör 😜 Lika gott som alltid 💕🍤


Vi avslutade påskdagen med att se på film. Ikväll blev det the martian. Lite lång och lite snarlik många andra filmer, men endå helt okej. 

Måndag imorgon, men vi är alla lediga eftersom det är annandag påsk, tack för det! Känns lyx ❤️

Långfredag

Vaknade ganska tidigt och kände mig utvilad...skönt. När klockan var tio hade jag redan tvättat någon maskin, ätit frukost, hjälpt Alva igång med dagen och var på väg ut på en löprunda.
Blev ett långpass idag på 20km. Ett fantastiskt skönt pass, även om jag runt 14 km tappar fart och sista km känns som om jag springer med stubbar till ben. 😉


Fick sällskap av Alva när jag skulle stretcha, så kul att se henne göra likadant som mig, hon börjar dessutom få in snitsen nu. 

13:30 skulle vi vara hos Berit och Rolf för att påbörja påskmiddag. Jag fick dessvärre skicka upp Andreas som fick greja, då jag behövde göra ett uppdrag för påskharen. Kom lagom till maten, men hoppas ingen tog illa upp. Planering är inte alltid min starka sida. 
Det var iaf väldigt trevligt som alltid då vi ses och smarrigt. 😊



När vi kom hem var vi trötta, men en film orkade vi med. Vi såg the intern, återigen en film som föll mig i smaken. 

Tack och godnatt 💤
Imorgon är det påskafton 🐥💐 och då är tanken att det blir lite middag med lite trevligt folk 💕

Skärtorsdagen

Idag har vi hunnit jobba, varit på tippen, tvättat och provat nya tumlaren, ätit gott grillat och myst i soffan. 
Men det bästa av allt enligt Alva var alla fantastiska påskkärringar som ringde på, dom har ritat för mig, sa hon och sken upp efter varje besök. Tur det kom många fina påskkärringar på besök. 
MEN den finaste av dem alla var såklart lillhjärtat själv. Tillsammans med Bella o William fick hon gå till några få av våra närmaste i närheten och önska dem en glad påsk innan middagen.

Så glad påsk nu alla! Njut av ledigheten och ta vara på varandra. 💕 Glöm inte äta lite godis också 😉

En ganska vanlig onsdag

Ja, så har onsdagen nått sitt slut och jag har krupit till sängs. 
Idag kom Andreas till jobbet och behövde "låna" min bil för vår nya värmepumpstumlare ( ja det heter visst så nu för tiden - torktumlare hade vi på hedenhös tid, vår förra maskin hette kondenstumlaren och den här nya heter faktiskt värmepumpstumlare) Hur som helst var vi och köpte den i fredags, men då fanns den inte på lager, men skulle komma in till på torsdag. Men idag hade den kommit. Och den här gången var vi trötta på alla maskiner som går sönder hela tiden, så nu slog vi på stort och köpte en fin Miele som ska hålla. 

Efter att vi ätit en god köttfärssås med spagetti som Bella lagat och umgåtts med barnen, åkte jag till gymmet när Andreas nattade dem. ❤️ 
Eftersom jag fortfarande känner av muskeln i rumpan som jag fick ont i på gårdagens intervallpass, blev det på dagens PT pass fokus på axlar, rygg och bröst. Kändes som ett bra pass och jag kände mig stark. 💪🏻

Nu ska jag sova, sedan väntar EN dag till innan HELA familjen får vara påsklediga fyra dagar. 💕🐥💐

Tisdag 22/4

Idag har jag jobbat, efter jobbet åkte jag o hämtade Alva hos Malin. Det är alltid samma pirrande känsla i magen när jag ska få hämta hem henne. Trots att vi "bara" varit ifrån varandra sedan morgonen längtar jag ihjäl mig efter barnen när arbetsdagen är slut. 

Rolf var som vanligt snäll och hjälpte oss. Christopher hade ett sjuksköterskebesök idag och farfar både hämtade från skolan i Bålsta och skjutsade fram o åter till Jakobsberg. Stort, stort tack! Alltid lika tacksam när vi får hjälp. 

Efter att hämtat Alva åkte vi till Stadium o köpte skor till Tim. Hans lycka när han fick skorna han önskade nådde inga gränser. Han fick både ett par sneakers samt ett par löparskor. (Han ska ju springa kalvruset i höst och vill börja löparträna). Jag fick även med mig ett vätskebälte till att kunna använda under långpassen, samt långa löparstrumpor med kompression. 

Till middag serverades två olika soppor och pannkakor. Isabelle hade stekt både proteinchokladpannkakor, bananpannkakor samt vanliga och jag måste säga att bananpannkakor blir min nya favorit.

Senare var det dags för dagens löppass. Sprang ner i ett lugnt tempo till IP. Där sprang jag intervaller - 15s snabbt, 15s vila X 5, med 1 min vila emellan därefter lugnt tempo hem igen. 
Dessvärre hände något med muskeln i rumban. Gör just nu ont AJ, AJ! Men håller verkligen tummarna att det snart går över. 

Idag har det också hänt något fruktansvärt i Bryssel. Två självmordsbombare som sprängt två bomber vid flygplatsen samt en bomb som sprängts i tunnelbanan. Många döda och många svårt skadade. Ofattbart och läskigt. Jag finner inga ord, det är så fruktansvärt! 



Träningsvärk tom i fotleden

Idag har jag en träningsvärk som heter duga. Vaderna värker, för att inte tala om mina fotleder. Mindes knappt vart man hade muskler i fotlederna, men det kan jag lova minns jag nu, kan nog tom säga precis vart de går, känner vartenda muskel. Hoppas det känns lite bättre till imorgon då planen är ett lite annorlunda intervallpass som jag inte provat förr. 

Annars har det inte hänt något värdsspännande idag. Jobbat, sedan åkt hem och hämtat hem Alva från dagmamman och därefter snabbt tillbaka till jobbet för APT.  


Bra träningshelg

Igår lördag var jag på Bosön på en work shop i löpning med Leo och Calle från fitnessbycalle. Ett fantastiskt pass som gav mig en rad användbara verktyg till att driva min löpning framåt. Och trots jordens träningsvärk idag, fick jag med mig så mycket inspiration att jag anmält mig till två nya lopp. Vårruset (mest för att det kan var kul att växla med ett kort lopp) och även Women health halvmarathon, vilket känns som ett bra lopp inför Stockholm marathon. 

Idag blev det ett pt-pass på Nordic Wellnes. Ett pass som även det var grymt bra idag. Tog ut mig totalt och sedan lite till. 😝

Därefter åkte jag ner till hallen för att se när Isabelle spelade sista matchen innan flytten till Enköping med Ksk damer. En riktigt bra match i en fullsatt hemmahall. Damerna vann iom dagens vinst hela serien i div:3, så nästa säsong väntas spel i div:2 för både herr och damlag 👏👏👏🎉🍾🎉 Tårarn mina trillade av lycka och stolthet flera gånger under matchen. Framför allt vid inspringet och efter slutsignalen. 💦

Imorgon väntas en ny vecka, som jag inleder med en vilodag då jag har APT på jobbet på kvällen och sedan hoppas jag hinna med flera löppass och ett pt-pass under veckan. 

Varit en bra träningsvecka.

Nu har jag haft en riktigt bra träningsvecka måste jag få säga.

Måndag: Bodypump
Tisdag: löpning 5km på löpbandet
Onsdag: pt pass på gymmet 
Torsdag: vilodag
Fredag: löpning 10km
Lördag: Bodypump
Söndag: löpning 18km

Stoltast av allt är jag över dagens löpning. Då jag var på väg att välja soffan, men endå gav mig ut på ett långpass. 
Vid 11km tog backen vid cementfabriken knäcken på mig och de sista 2-3 km sprang jag enbart med en stark vilja. Nu är det verkligen dags att lägga i en högre växel med träningen och då framför allt löpningen om jag över huvud taget ska ha en chans att ta mig  runt Stockholm Marathon. 





Nu väntas en ny vecka som jag hoppas blir lika bra 💪🏻

Ledig fredag på sportlovet

Idag började vi dagen med att lämna Alva en stund till farmor o farfar då jag och Tim åkte och träffade personal från köket på Hagnässkolan. Tim har jättesvårt att få i sig mat då hans medicinering gör att han tappar matlusten. Hemma serverar vi det vi vet att han tycker om och nu ska han också få önskekost på skolan. Han äter mest bara morötter till lunch på skolan och det är klart att de är svårt att kunna koncentrera sig på eftermiddagarna då.
Vi blev otroligt bra bemötta och jag är så glad att han nu får den här möjligheten. 💕

Efter att ha hämtat Alva tog vi en tur till Andys lekland i Bromma. Det var första gången vi var där och måste säga att själva lekdelen slår Barkarby med hästlängder. Däremot saknade jag sköna fotöljer som man kan sitta skönt i när barnen roar sig en stund. Men barnen uppskattade Bromma mycket mer. Vi alla tre klättrade, åkte rutschkana och busade runt i flera timmar med en paus för lunch.  Här kommer en bildkavalkad därifrån 😊















Åkte förbi farmor o farfar en gång till på hemvägen, därefter åkte vi hem och bytte om för lite träning. Jag passade på att springa en sväng under Tims handbollsträning. ÄNTLIGEN fick jag till ett pass som kändes skönt större delen och inte bara tungt som de tidigare har gjort. Sååå skönt!!! 😃🎉



När jag kom hem hade Andreas lagat middag. Rostbiff, med potatishalvor och god sås. 

Efter den här dagen är jag tröttare än tröttast. Så det blev tidigt i säng God Natt Världen 💤

Syskonkärlek och en tur till gymmet

Jobba, hämta Alva, laga middag 😉 Skönt att vardagen är tillbaka och igång igen även om Tim just nu har sportlov.

Bella kände sig stel med ont i kroppen och bad Tim om hjälp med lite massage. Självklart svarade han och Alva var inte sen att hänga på. ❤️ 
Fina syskon 💕



Igår körde jag ett pass bodypump och imorgon har jag ett pass styrketräning med pt inbokat. Var egentligen inte alls sugen på att träna idag, men behöver verkligen få igång löpningen ordentligt. 
Känns son för lite snö och halka idag för att springa med broddar, och som för mycket halka för att springa utan broddar. Så tog mig i kragen och åkte till gymmet. Det fick bli 5km på löpbandet. Ingen lång sträcka men alltid något. Springa på löpband är sååå mycket tråkigare än att springa ute. Men bättre än ingenting alls såklart. 
Tim följde med idag och fick även sällskap at Isabelle och William, 

Tack och godnatt, imorgon väntar en ny dag på jobbet och därefter gymmet 😊